Calcitovca na EP mladih izvrstno opravila svoje delo

0
1864

V italijanski Pili v dolini Aoste je zadnjih nekaj dni potekalo evropsko prvenstvo za mlade gorske kolesarje. Selektor Matjaž Budin je v slovensko reprezentanco uvrstil dva tekmovalca Calcit Bike Teama Hano Kranjec Žagar ter Ambroža Vovka, kot pomočnik mu je pomagal Simon Erjavec, sicer vodja kolesarske šole pri kamniški ekipi.

Prvi dan je tekmovalce čakal posamični kronometer, na podlagi katerega so določili startne položaje za naslednje preizkušnje. Hana ga je končala na 18. mestu, Ambrož pa na 64.

V ekipni štafeti je imela Slovenija dve ekipi v konkurenci do 15 let. Hana je tekmovala skupaj z Žanom Pahorjem in Marcelom Gladkom, trojica je končala na izvrstnem osmem mestu. Ambrožu sta družbo v štafeti delala Tine Terpin in Ivana Klemenčič, končali pa so na 36. mestu.

Hana Kranjec Žagar

Zadnji dan je bil rezerviran za dirke v krosu. Oba Calcitovca v slovenskem dresu sta bila izvrstna. Hana je osvojila odlično sedmo mesto, Ambrož pa 15. Rezultat Hane šteje še toliko več, saj je med dirko padla in dirko končala navkljub poškodovani rami.

Hana Kranjec Žagar in Ambrož Vovk

»Startal sem na 64. poziciji. Po prvem krogu sem pridobil veliko mest in sem se vozil okoli 25. mesta. V drugem krogu sem držal pozicijo. V zadnjem krogu sem spet napadel in dirko končal na 15. mestu. Proga mi je všeč. Z rezultatom sem zelo zadovoljen, sploh zato, ker sem bil dva tedna bolan in nisem mogel trenirati,« je po zadnji dirki EP povedal Vovk.

»Dirko sem začela iz tretje vrste, kar mi je omogočalo soliden start. V startnem klancu sem pridobila večino mest in prišla na 10. mesto. Počutila sem se odlično in čutila, da v klanec dobro gre. Tako sem v prvem krogu prišla na 6. mesto, nakar sem na prečnih koreninah padla in se ujela na roko. Hitro sem skočila na kolo, vendar je moja roka trpela ob vsakem tresljaju. Zaradi padca sem prišla na 12. mesto. Vedela sem, da moram dati vse od sebe in priti višje. Kljub bolečini v roki sem se borila in dirko končala na 7. mestu. Za nagrado sem se lahko peljala v dolino na slikanje roke s helikopterjem,« je razložila Kranjec Žagarjeva.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo