Naj bo glasba – sinergija mladosti in zrelosti

0
2630

Večletno mentorsko sodelovanje Likovnega društva Mengeš z Osnovno šolo Mengeš je preraslo v tradicionalno druženje učencev s člani društva. Dvodnevne delavnice se odvijajo v okviru obogatitvenih dejavnosti za učence, ki želijo izpopolniti znanje iz likovnega izražanja. Posebno pohvalo za sodelovanje je izrazil ravnatelj g. Milan Burkeljca, saj se na delavnicah izražajo poglobljene vezi, sinergija mladosti in zrelosti pa je vsako leto bolj izrazita, temu primerni so tudi umetniški izdelki. Učitelj Lojze Kalinšek, ki je hkrati tudi mentor v Likovnem društvu Mengeš je prav tako navdušen nad takim načinom dela, ki tako učencem kot somentorjem iz društva bogati izkušnje in širi obzorja.
Delavnic se je udeležilo 16 učencev, pri delu jih je usmerjalo in jim svetovalo 5 članov društva in gostja iz Zagreba. Barbara Rabič je vodila delo z lopatico v akrilu, Leonida Goropevšek delo s tušem in lavirano risbo, Ina Malus risanje v suhem pastelu, Binca Lomšek ustvarjanje v kolažu, Diana Korelc lopatico in akril. Gostja iz Zagreba akademska slikarka Irena Gayatri Horvat je učence vodila v tehniki monotipije. Prav vsem je bilo skupno vodilo za ustvarjanje »NAJ BO GLASBA…«, ki je letošnji moto šol. Nastalo je veliko zelo dobrih likovnih izdelkov, učenci in mentorji so bili zelo zadovoljni.
Mengeš je glasbeno mesto, kjer je pesem od nekdaj doma. Za motiv so služila stara glasbila, ki jih je vsak na svoj način upodobil in vključil v svoj likovni izdelek. Izdelki delavnice – vzajemne koristne povezave mladosti in zrelosti »Naj bo glasba…« bodo razstavljeni v Osnovni šoli Mengeš.

Besedilo in fotografija: Binca Lomšek

lkd_menges-os_sola (2) lkd_menges-os_sola (3) lkd_menges-os_sola (4) lkd_menges-os_sola (5)

Oglasno sporočilo