Kronika policijske postaje Domžale (od 19.8. do 25.8.2019)

0
1361

19. 8. 2019
KD LAHKE TELESNE POŠKODBE IN TATVINA DENARNICE V TRZINU
Policisti smo bili obveščeni o povzročitvi lahke telesne poškodbe v Trzinu. Ugotovljeno  je  bilo  da je znana oseba udarila oškodovanca, nato pa mu iz mize  odtujila  še  gotovino  v skupni vrednosti 500 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljuje z zbiranjem obvestil.

19. 8. 2019
TATVINA GORIVA V LUKOVICI
Policisti smo bili obveščeni o tatvini goriva na BS v Lukovici. Ugotovljeno je  bilo da je NN z vozilom znamke AUDI natočil 62,9 litrov gorivo v skupni vrednosti  80,45  EUR  in  nato  odpeljal  s kraja ne da bi poravnal račun. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 8. 2019
 ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ČEŠENIKU
Policisti  PP  Domžale  so  imeli  v  Češeniku  v postopku voznika osebnega avtomobila,  kateri  je  le  tega  vozila pod vplivom alkohola (0,60 mg/l). Vozniku  so  policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

20. 8. 2019
ZASEG OSEBNEGA VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V ČEŠENIKU
Policisti  PP  Domžale  so  imeli  v  Češeniku  v postopku voznika osebnega avtomobila,  kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi  navedenega  je  bilo  vozilo  vozniku  na  podlagi  23. člena ZPrCP zaseženo  in  s  pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

20.  8.  2019
PROMETNA  NESREČA  V  TRZINU IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA
DOVOLJENJA
Policisti  so  bili  obveščeni  o prometni nesreči v Trzinu. Ugotovljeno je bilo,  da je bil v prometni nesreči udeležen le voznik osebnega avtomobila, kateri  je  vozil  pod  vplivom  alkohola (1,10 mg/l), zaradi neprilagojene hitrosti  pa  je nato trčil v semafor. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško  dovoljenje,  katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

21.  8.  2019
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V MENGŠU IN ODREJENO

PRIDRŽANJE PO 24. ČLENU ZPRCP
Policisti  PP  Domžale  so  imeli  v  Mengšu  v  postopku  voznika osebnega avtomobila,  kateri  je  le  tega  vozila pod vplivom alkohola (1,10 mg/l). Zoper  njega  je  bilo  odrejeno  pridržanje po 24. členu ZPrCP. Vozniku so policisti  začasno odvzeli vozniško dovoljenje, katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

21. 8. 2019
POSKUS VLOMA V DELAVNICO V PREVOJAH PRI ŠENTVIDU

Policisti  so  bili  obveščeni  o poskusu vloma v delavnico. Ugotovljeno je bilo,  da  je  NN  z neznanim primernim predmetom na vzvod poskušal odpreti vhodna  aluminijasta  vrata, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, ne da bi karkoli odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Policist v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvesti.

22. 8. 2019
ZASEG OSEBNEGA VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP

Policisti  PP  Domžale  so  imeli  na  Dobu  v  postopku  voznika  osebnega avtomobila,  kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi  navedenega  je  bilo  vozilo  vozniku  na  podlagi  23. člena ZPrCP zaseženo  in  s  pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

23. 8. 2019
ZATAJITEV DENARJA NA BANKOMATU V DOMŽALAH
Na  Policijsko  postajo  Domžale se je zglasila občanka in naznanila, da je pri dvigu denarja na bankomatu le tega tam pozabila, ob prihodu nazaj pa le tega  ni bilo več. Policisti v zvezi navedenega kaznivega dejanja Zatajitve še  zbirajo  obvestila  in  bodo  po  končanem preiskovanju podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

24. 8. 2019
TATVINA V TRGOVINI NA VIRU

Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  tatvini v trgovini na Viru. Ugotovljeno  je  bilo,  da sta neznana storilca v trgovini na Viru, ukradla več  različnih  parfumov,  s  čimer  sta  oškodovala  podjetje  za 586 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 8. 2019
INTERVENCIJA IN PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vinjenem občanu, ki krši javni red in  mir  na  javni  prireditvi.  Policisti  so  na  poti  na kraj izsledili navedenega, kateri je s kolesom močno vjugal po cesti. Zaradi suma, da vozi pod vplivom alkohola mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, katerega pa  je odklonil. Pri samem postopku je ponovno kršil JRM in kljub opozorilo policistov  da  preneha  s kršitvijo, tega ni upošteval, zaradi česar mu je
bila  na  podlagi  109/II  ZP-1  odvzeta prostost in odrejeno pridržanje do iztreznitve.  Kršitelju  so  policisti  zaradi več kršitev  izdali plačilni nalog.

Policisti  policijske  postaje  Domžale smo v mesecu juliju in avgustu 2019 obravnavali  več  požarov  objektov  in vozil. V zvezi navedenega naprošamo vse,  ki  imajo  kakršno  koli  koristno  informacijo,  ki  bi pripomogla k ugotovitvi storilcev teh protišravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo  Domžale  (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

OPOZORILO-ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2019/2020
Novo  šolsko  leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število  otrok.  Zagotavljanje  varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi  ena  ključnih  nalog  policije.  V  skladu  z usmeritvami na področju zagotavljanja  varnosti  cestnega  prometa  bomo  policisti  tudi  letos ob začetku  šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob  šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa.
Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti,  še  toliko  večja,  saj  predvsem  prvošolčki  še  ne  poznajo  vseh nevarnosti,  s  katerimi  se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu.  Prav  tako  velja  omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob  tem  nagovarjamo  starše,  da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno  vlogo  pri  učenju  in  ozaveščanju  o  obnašanju v prometu vašega otroka,  ostale  voznike  v  cestnem  prometu  pa  posebej  opozarjamo,  da prilagodite  hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na  šolskih  poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem  prometu,  saj  lahko  le  skupaj  naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

OPOZORILO – AKTIVNOSTI PROTI KAJENJU V VOZILU
Voznike  opozarjamo,  da  bo  policija  vzporedno z izvajanjem aktivnosti ob začetku šolskega leta, ob kontroli in nadzoru cestnega prometa pozorna tudi na  kršitve  kajenja  v  vozilih  ob  prisotnosti mladoletnih oseb. Zakon o omejevanju  uporabe  tobačnih  izdelkov in povezanih izdelkov določa, da je prepovedano  kajenje oziroma uporaba tobaka, tobačnih izdelkov in povezanih izdelkov  (povezani  izdelki  so elektronske cigarete, elektronske cigarete brez  nikotina, zeliščni izdelki za kajenje in novi tobačni izdelki), razen
tobaka  za  žvečenje  in  tobaka  za njuhanje, v vseh vozilih v navzočnosti oseb,  mlajših  od 18 let. Z globo 250 eurov se kaznuje posameznik, če kadi oziroma  uporablja  tobak,  tobačne  izdelke  in  povezane  izdelke, v vseh vozilih v navzočnosti oseb, mlajših od 18 let.

Vir: Policija Domžale

Oglasno sporočilo