Kronika policijske postaje Kamnik (od 26.8. do 2.9.2019)

0
1137

26.8.2019
Intervencija v Kamniku

Policisti v bloku obravnavali intervencijo v zasebnem prostoru, kjer je prišlo do spora med zakoncema, v katerem se je mož nasilno vedel do žene in jo pri tem fizično napadel. Oškodovanka ni bila telesno poškodovana, kršitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o javnem redu in miru.

26.8.2019
Zaseg odtujenega kolesa z motorjem v Žejah

Policisti so imeli v Žejah cestno prometni postopek z mladoletno osebo, kjer so ugotovili, da vozi neregistriran moped. Prav tako so ugotovili, da je KZM odtujen v R Nemčiji. KZM je bil zasežen, zoper kršitelja sledi postopek na Sodišču.

27.8.2019
Prometna nesreča z udeležbo kolesarja v Kamniku
Policisti so v krožišču pri OMV v Kamniku obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v kateri je kolesar zaradi neupoštevanja prednosti pri vključevanju v promet iz stranske na glavno cesto izsilil prednost voznici osebnega avtomobila in trčil vanjo. V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Kršitelju izdan plačilni nalog

27.8.2019
Občane moti glasna mladina
Policisti so bili večkrat poslani v okolico Mercator centra v Kamniku, kjer naj bi občane pri nočnem počitku motilo zbiranje in druženje mladine. Mladostniku napoteni domov, kršitev ni bila ugotovljena.

28.08.2019
Oškodovanje vhodnih vrat stanovanjske sredstvom hiše z eksplozivnim v Šmarci
Policisti so bili malo čez polnoč napoteni v Šmarco, kjer je prišlo do poškodbe vhodnih vrat na eni izmed stanovanjskih hiš z eksplozivnim sredstvom. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovljeno, da sta dva neznanca okoli 0.20 odvrgla eksplozivno telo, po vsej verjetnosti večjo (mega) petardo, ki je ob eksploziji poškodovala dvokrilna vhodna vrata. Na objektu nastala materialna škoda v višini 2000 eur. Policisti intenzivno nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Po končanem postopku bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

28.8.2019
Odtujil orodje iz tovornega vozila v Kamniku
Policisti so obravnavali tatvino ročnega električnega orodja iz tovornega vozila, kjer je za sedaj še neznani storilec vstopil skozi delno odprto okno. Nastala materialna škoda v višini 1200 eur.

28.8.2019
Prometna nesreča v Kamniku z udeležbo mladoletnega kolesarja
Policisti so v naselju Kamnik na Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo v kateri je voznik osebnega vozila pri vključevanju iz stranske ulice na Ljubljansko cesto zaradi neupoštevanja prednosti na prehodu za pešce trčil v mladoletnega kolesarja. V prometni nesreči na srečo nihče ni bil poškodovan. Zoper voznika vozila sledi plačilni nalog.

28.8.2019
Prometna nesreča na Maistrovi v Kamniku
Policisti so v križišču Maistrova-obvoznica obravnavali prometno nesrečo med dvema voznikoma osebnih vozil, katera sta oba po njunih izjavah v križišče zapeljala pri zeleni luči na semaforju, pri tem pa eden drugemu zaprla pot in trčila. Telesnih poškodb ni bilo.

29.8.2019 ob 9:40
Streljanje na Korenovi cesti v Kamniku
Policisti so bili obveščeni o domnevnem streljanju, ki naj bi se zgodilo v bližini železniškega prehoda na Korenovi cesti, kjer naj bi neznanec iz avtomobila nekajkrat ustrelil, nato pa hitro odpeljal v smeri proti Mengšu, kar naj bi slišali občani.
Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dogodka – makadamskega parkirišča je bilo ugotovljeno, da naj bi neznanec v času med 00:35 in 00:40 uro izstrelil 4 naboje. Za tem se je s temnejšim osebnim avtomobilom odpeljal v smeri Mengša. Policija nadaljuje z zbiranjem obvestil v zvezi z dogodkom.

29.8.2019
Neznanci se po Kamniku starejšim osebam izdajajo za agente delniške družbe
Policisti so bili obveščeni, da sta se v naselju Mekinje dva neznanca stara okoli 40 let izdajata za agenta delniške družbe in pri tem od starejših oseb pridobivata osebne podatke. Znakov kaznivega dejanja z do sedaj zbranimi obvestili ni bilo ugotovljenih.

29.8.2019
Poskus vloma v osebni avtomobil ob poti na Sv. Primož
Policisti so obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil na parkirišču pri domu Vegrad v Stahovici, kjer je neznani storilec na vzvod skozi prednja vrata poizkušal vlomiti v osebni avtomobil višjega cenovnega razreda, kar pa mu ni uspelo. O zadevi bo obveščeno pristojno Državno tožilstvo s kazensko ovadbo.

29.8.2019
Med spustom s kolesom po gozdu padel
Policisti so obravnavali dogodek, kjer je mladoletni kolesar med spustom po gozdni poti iz Zgornjih Palovč izgubil oblast nad kolesom, pri tem padel preko preko krmila in se telesno poškodoval.

29.8.2019
Glasna mladina na igrišču na Zikovi ul.
Policisti so bili poslani na igrišče na Zikovi ul. Kamniku, kjer naj bi občane pri nočnem počitku motilo zbiranje, druženje in vpitje mladine. Na kraju eni osebi zaradi vpitja izdan plačilni nalog zaradi kršitve ZJRM.

30.8.2019
Zaseg konoplje na Steletovi

Policisti so na Steletovi ulici imeli postopek z mladoletnimi osebami, pri čemer so eni osebi zaradi suma, da gre za prepovedano drogo-konopljo snov zasegli. Po končanem postopku sledi Predlog na pristojno Sodišče.

31.8.2019
Vozil tovorno vozilo pijan in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti so pri kontroli prometa na Korenovi cesti imeli postopek voznika tovornega vozila, pri katerem se je ugotovilo, da vozi tovorno vozilo pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče.

31.8.2019
Tatvina osebnega vozila na Kranjski cesti

Policisti so obravnavali tatvino osebnega avtomobila VW Passat, kateri je bil odtujen na Kranjski cesti v Kamniku. Po zaključenem postopku sledi kazenska ovadba na pristojno Državno tožilstvo.

31.8.2019 ob 18:30
Krave poškodovale vozilo na planini Kisovec

Policisti so obravnavali dogodek, kjer so krave med pašo na planini Kisovec poškodovale štiri osebne avtomobile.

31.8.2019 ob 21:15
Tatvina denarja v trgovini Mana v Qlandiji
Policisti so obravnavali sum kaznivega dejanja tatvine, kjer je neznani storilec v času obratovanja trgovine Mana v trgovskem centru Qlandija izkoristil nepazljivost prodajalke in ji iz prodajnega pulta odtujil ovojnico v kateri je bilo več 100 eur denarja. Po zaključenem postopku sledi kazenska ovadba na pristojno Državno tožilstvo.

31.8.2019 med 22:05 in 04:50
Glasni občani po Kamniku
Policisti so na večih lokacijah po Kamniku kar štirikrat posredovali zaradi glasne glasbe, s katero je bil kršen javni mir in počitek. Pri tem so večim osebam izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil ZJRM.

1.9.2019 ob 07:50
Vlom v klet na Klavčičevi
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine, kjer je neznani storilec preko noči vlomil v kletni prostor in iz nje odtujil gorsko kolo znamke Boxer, rdeče-bele barve. Nastala materialna škoda v višini 100 eur.

1.9.2019 ob 09:04
Poskus vloma v osebni avtomobil na Zikovi ul.
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine, kjer je neznani storilec preko noči vlomil v osebni avtomobil na Zikovi ul. V Kamniku iz katerega pa ni odtujil ničesar.

1.9. 2019
Prometna nesreča s telesnimi poškodbami v Sr. Vasi
Policisti so obravnavali prometno nesrečo v naselju Srednja Vas, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje an prekratki varnostni razdalji trčil v pred seboj vozeče vozilo. V trčenju je ena oseba zadobila lahke telesne poškodbe in je bila z reševalnim vozilom odpeljana na UBKC. Kršitelju izdan plačilni nalog.

1.9.2019 ob 21:26
Grožnje s samomorom
Policisti so v Kamniku obravnavali dogodek, kjer je moški grozil s samomorom in se pri tem tudi že samo poškodoval. Na kraju so ga oskrbeli reševalci iz ZD Kamnik, nato pa je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje v Ljubljano.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo