Ko potegnemo črto, smo lahko zadovoljni

0
689

Evropska pot je zaključena. Nogometaši Domžal so v Stožicah odigrali še zadnjo mednarodno tekmo v aktualni sezoni, ki bo za vselej zaznamovana s potovanji v Luksemburg, na Finsko in Norveško. Sledi usmeritev v domače prvenstvo, ki se nadaljuje že v soboto.

‘Ko potegnemo črto, smo lahko zadovoljni. Po štirih letih smo znova odigrali šest evropskih tekem in to je najpomembneje. Po dveh napredovanjih smo naleteli na močnejšega nasprotnika. Na prvi tekmi smo sicer previsoko izgubili, toda skupno gledano gre za uspešno evropsko pot. Žal nam je, da na zadnjem obračunu nismo uspeli ostati neporaženi, saj bi to bila lepa nagrada za vse fante, ki jim nimam kaj zameriti. Evropa je zaključena, sedaj pa sledi boj v domačem prvenstvu,” je po koncu srečanja z Rosenborgom povedal Dejan Djuranović.

Strateg Domžal se je v vlogi glavnega trenerja letos prvič soočil z evropskimi izzivi: ”Ni bilo enostavno, a fantje so bili pogumni. Lahko razpravljamo o kvaliteti, vendar predstava je bila korektna. Predvsem prvi polčas, ko so od začetka zaigrali Marko Martinović, Emir Saitoski in tudi Benjamin Markuš, ki počasi postaja del prve ekipe. V drugem polčasu sicer manjši padec. Drugi gol nam je malce porušil vtis, a z vsem skupaj sem zadovoljen. Razlog za številne spremembe v začetni enajsterici ni bila kazen. Mlajšim fantom smo želeli ponuditi priložnost, na drugi strani smo obenem določene igralce spočili, saj imamo prvenstveno tekmo že v soboto. Po porazu na prvi tekmi seveda ni bilo smiselno igrati na polno.”

Zmagovalec 3. predkroga se bo prihodnji teden pomeril s francoskim Stade Rennais, rumene bojevnike pa v naslednjih dneh oziroma tednih čaka boj za prvenstvene točke: ”Rosenborg ima izkušnje in kvaliteto. Med premorom so opravili številne spremembe v moštvu in s tem pritisnili na plin. S takšnih tekem se sami lahko veliko naučimo. Razlika je opazna v hitrosti in fantje lahko vidijo, kako je v našem in kako v evropskem nogometu. S prehodom na državno prvenstvo ne pričakujem težav. Že v pripravi na tekmo z Rosenborgom je bilo vse skupaj usmerjeno proti nadaljnjim izzivom. Fantje se zavedajo, da je pred nami 34 ligaških tekem in če želimo tudi v naslednjem koledarskem letu tekmovati na tem nivoju, bomo to lahko dosegli zgolj s pravim pristopom. Temu mora biti tako že od sobote dalje, ko se bomo pomerili z Bravom (Športni park Domžale, 17.00),” je dejal Djuranović.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here