Hvala, Simon!

0
820

Simon Rožman širši javnosti sporoča naslednjo izjavo:

“Menim, da smo v treh letih naredili izjemno delo. Na vseh ravneh delovanja smo se približali najboljšima kluboma v Sloveniji, odigrali 16 evropskih tekem, osvojili pokal Slovenije, se zelo razvili in hkrati občutno napredovali. Mislim, da smo s sodelavci postavili prepoznaven model igre in imeli svoj DNK, ki je poznan in cenjen tudi širše.

”V vseh teh letih sem v NK Domžale delal s srcem, dušo in vso energijo, ki jo premorem, za klub, sodelavce in igralce. Domžale so postale moj drugi dom, mesto, kjer sem se odlično počutil.

”V začetku letošnje sezone ne dosegamo želenih tekmovalnih rezultatov, zato je odhod z mesta glavnega trenerja članske ekipe moja dolžnost in odgovornost, ki jo nosim do kluba. Jaz odgovarjam za rezultate, v tem trenutku pa je potrebno nekaj spremeniti.

”Zahvala klubu za priložnost in podporo ter razumevanje, vsem sodelavcem za strokovnost, lojalnost in izjemne medsebojne odnose. Našim privržencem za prepoznavanje naših prizadevanj in podpore, ki jo je bilo čutiti na vsakem koraku. Hvala vsem igralcem za predano delo in veliko odličnih iger.

”V prihodnje vsem želim obilo sreče in uspeha. Hvala, rumena družina!”

Simon Rožman

————

Športni direktor Matej Oražem:

“Vsekakor je Simonova odločitev določen šok, vendar jo moramo iz spoštovanja do njega in do vsega, kar je naredil za NK Domžale, sprejeti, se z njo sprijazniti in najti najboljšo možno pot naprej. Simon je eden izmed trenerjev, ki je v klubu pustil največji pečat s svojim delom, odnosom do dela in sodelavcev ter s svojim karakterjem. Čeprav smo razočarani, da se del naše zgodbe zaključuje, smo ponosni na skupno delo in uspehe ter hvaležni, da smo imeli možnost skupnega delovanja. Simon bo najprej odšel na prepotreben dopust, nato pa so mu vrata našega kluba vselej odprta in obojestranska želja je, da sodelovanje nadaljujemo v drugačni vlogi. V kakšni točno, bo pokazal čas.”

“V tem trenutku se moramo posvetiti iskanju novega trenerja članske ekipe in začeti nabirati točke ter se posledično povzpeti na lestvici. Zadnjo prvenstveno tekmo smo odigrali odlično, seveda pa je jasno, da se bo z novim trenerjem marsikaj spremenilo. Prepričani smo, da bodo Domžale kmalu spet tam, kamor tudi sodijo, v samem vrhu slovenskega nogometa. Simonu iskrena in velika zahvala za vse!”

————

Simon Rožman klop Domžal zapušča po natanko treh letih tesnega sodelovanja.

36-letni strateg je funkcijo vodenja prve ekipe prevzel 1. septembra 2016, ko je zamenjal Luko Elsnerja. Vse od takrat je Rožman rumeno družino vodil na 134 uradnih dvobojih.

V triletnem obdobju polnem lepih in čustvenih trenutkov je zabeležil 67 zmag, 32 remijev in 35 porazov. Najvišjo točko njegovega delovanja zagotovo predstavlja osvojitev pokalnega naslova v sezoni 2016/17, ko so Domžalčani v finalu pokala z 1:0 odpravili ljubljansko Olimpijo.

Tukaj je tudi preboj v 4. krog kvalifikacij za evropsko ligo, kjer so Domžale sprva izločile nemški Freiburg, nato pa se čvrsto zoperstavile še francoskemu Marseillu.

Rumeni bojevniki so pod vodstvom Simona Rožmana odigrali šestnajst evropskih srečanj, le ta pa so se zaključila s sedmimi zmagami, šestimi remiji in zgolj tremi porazi.

Pomemben pečat predstavlja tudi dejstvo, da je v preteklem obdobju v dresu Domžal zaigralo veliko število nogometašev, kot so Miha Blažič, Jan Repas, Dario Melnjak, Lovro Bizjak, Adam Gnezda Čerin, Shamar Nicholson, Matija Širok, Zeni Husmani, Žan Majer, Ivan Firer, Amedej Vetrih, Gaber Dobrovoljc, Jure Balkovec, Nermin Hodžič in mnogi drugi, ki so prav pod taktirko Rožmana prišli do želenega napredka in odhoda v tujino.

Simonu se ob tej priložnosti zahvaljujemo za vse, v prihodnje pa mu želimo obilo uspeha!

Ime novega glavnega trenerja bo znano v naslednjih dneh.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Sportida

Oglasno sporočilo