Občina Lukovica praznovala občinski praznik

0
1764

Malce zatem, ko so učenci in učenke dobro prestopili prag učenosti svoj občinski praznik praznuje tudi Občina Lukovica. Za svoj praznik so izbrali 4. september rojstni dan enega največjih slovenskih pisateljev Janka Kersnika, ki se je rodil na gradu Brdo pri Lukovici in je pred 134 leti uspešno županoval v naših krajih.
Tokrat je proslava v počastitev občinskega praznika v petek, 6. septembra potekala v novi Sončni dvorani na Brdu pri Lukovici. 24. obletnico se je poleg županje Občine Lukovica Olge Vrankar, podžupana Vincenca Dragarja, občinskih svetnikov, ravnateljice Osnovne šole Janka Kersnika Brdo, dr. Anje Podlesnik Fetih, najvidnejših predstavnikov društev, zvez in krajevnih skupnosti, občank in občanov udeležili tudi župan Občine Dol pri Ljubljani Željko Savič in podžupan Občine Moravče Marko Kladnik ter številni občani in občanke.
Vajeni smo že, da nas v praznovanje popelje Godba Lukovica in tudi tokrat je bilo tako, saj so igrali že ob našem prihodu pred Sončno dvorano. Na začetku je v dvorano poleg godbe vkorakala še častna enota Območnega združenja slovenskih častnikov Domžale s slovensko zastavo. Slovensko himno sta zapela mešani pevski zbor Šentviški zvon in moški pevski zbor kulturno društvo Janko Kersnik Lukovica ter tako naznanila začetek prireditve. Kot po notnem črtovju sta se tokrat sprehodila čez vezni tekst Helena Urbanija in Blaž Andrejka in nam predstavljala posamezne nastopajoče. Slavnostna govornica je bila tokrat županja Občine Lukovica mag. Olga Vrankar, ki je v svojem govoru izpostavila, da praznik Občine Lukovica obeležuje spomin na osebo, ki je tako prepoznavno umestila Brdo in celo dolino Črnega grabna v slovenski politični in literarni prostor s svojimi deli. V nagovoru ni mogla mimo težav s katerimi se srečujejo na občini in o ponosu na naravne danosti, na ljudi, ki zanjo in zmorejo marsikaj za domač kraj. Ob tem ne smemo pozabiti, da so naše možnosti še velike predvsem v trženju in ohranjanju naravnih lepot v obrti in turizmu. V kulturnem programu so tokrat nastopili mladi in malce manj mladi a že uveljavljeni glasbeniki iz različnih glasbenih področij. Tako smo prisluhnili tercetu Anje Avbelj, Urške Urbanija Žun in Špele Kink, na flavto je zaigrala Maruša Urankar. Matevž Kink, Urška Urbanija Žun in Špela Kink so se nam predstavili z opernimi deli. Še enkrat sta zapela MePZ Šentviški zvon in pevci MOPZ Janko Kersnik, ki je zapel rokovnjaško himno. Sledil je nastop violinistke Anje Kralj in Anje Avbelj in Mateja Avbelj. Urh Štempihar Jazbec je zaigral na tubo ob spremljavi Tomaža Pirnata, ki je spremljal tudi ostale nastopajoče.
Ob občinskem prazniku podelijo tudi občinska. Za dolgoletno prizadevno delo na športnem področju je prejel Marjan Pervinšek ŠD Krašnja. Za dolgoletno prizadevno delo na področju kulture ter zavzeto in prizadevno delo na zdravstvenem področju je bil nagrajen Matija Andrejka ter za dolgoletno prizadevno delo na področju kulture in oblikovne umetnosti Božidar Stupica.
Še dveh nastopov smo bili deležni in sicer mlade a obetavne 17-letne Natalije Cerar ob kitarski spremljavi Matica Smolnikarja in fantov iz vokalne skupine IL DIVJI, ki prihajajo iz Štajerske.
Ker kdor poje zlo ne misli in tudi mi smo na koncu zapeli skupaj s fanti skupine ILDIVJI in vsaj za trenutek pozabili na vsakdanje zdrahe in se imeli res lepo.
djd

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here