KAMKOLO z novo postajo na Kranjski cesti

0
2585

Občina Kamnik obvešča vse uporabnike sistema KAMKOLO, da le-ta, po nedavnem vandalizmu, deluje v celoti. Z veseljem vam sporočamo, da je začela delovati tudi postaja za izposojo koles na Kranjski cesti, in sicer neposredno ob železniški postaji. V času Evroskega tedna mobilnosti, ki letos poteka med 16. in 22. septembrom, sistem za izposojo koles tako deluje v celoti. Na šestih lokacijah si lahko občani izposodijo kolesa, za uporabo pa je namenjenih 30 električnih koles.

KAMKOLO je eden izmed projektov, s katerim Občina Kamnik uresničuje cilje, ki smo si jih zadali ob sprejemu Celostne prometne strategije (CPS). Uporaba kolesa je poleg hoje eden izmed najbolj trajnostnih načinov premikanja, kolo pa idealno prevozno sredstvo za premagovanje krajših razdalj in urejanje vsakodnevnih opravkov znotraj mesta. Javni sistemi za izposojo koles še dodatno spodbujajo občane k uporabi koles in tudi v Kamniku smo s tem namenom v letošnjem letu vzpostavili sistem izposoje. Svojim občanom je Občina Kamnik ponudila električna kolesa, s čimer smo želeli doseči, da bo sistem zanimiv in ga bodo uporabljali tudi starejši prebivalci. Pomoč motorja olajša vožnjo in pripomore k hitrejšemu premagovanju razdalj, nikakor pa električno kolo ni namenjeno objestnim posameznikom, ki s svojim malomarnim ravnanjem povzročajo škodo. Občina Kamnik bo vsako tako ravnanje sankcionirala in uporabnikom, ki bodo poškodovali kolesa ali sistem škodo tudi zaračunala.

Uporabljajmo kolesa kot bi bila naša osebna lastnina, saj bomo na ta način zagotovili, da bo sistem KAMKOLO dobro deloval in ga bomo zaradi pozitivnih izkušenj v prihodnje lahko tudi nadgrajevali.

VEČ KOT DOVOLJ RAZLOGOV JE, DA ZDRUŽIMO MOČI IN POTUJEMO PAMETNO S KAMKOLESOM.

Vir: Občina Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here