Zmaga je izjemnega pomena

0
1211

Zabeležena je prva zmaga! Rumeni bojevniki so v gostujoči tekmi 9. kroga Prve lige Telekom Slovenije prišli do premiernih treh točk. Za zmago v Kranju so poskrbeli Matej Podlogar, Rauno Sappinen in Damjan Vuklišević.

Nogometaše Domžal je v poletnih razmerah nedeljskega popoldneva pričakalo vselej neugodno moštvo kranjskega Triglava, ki se je v izdihljajih prestopnega roka dodobra okrepilo. V primerjavi z zadnjo tekmo so bile v začetni enajsterici opravljene štiri spremembe. Josipa Čorluko, Mattiasa Käita, Dejana Lazarevića in Tončija Mujana so namreč nadomestili Damjan Vuklišević, Rauno Sappinen, Tamar Svetlin in Arnel Jakupović.

Strateg rumenih Andrej Razdrh je ob premierni zmagi na klopi rumene družine dejal: “Za nami je težka tekma z zahtevnim nasprotnikom. Triglav je v seriji porazov, ekipa je dodobra spremenjena oziroma dopolnjena s kar nekaj kvalitetnimi igralci. Mi smo bili od četrtkove večerne tekme z Muro malce utrujeni, zato smo začetno enajsterico in sistem igre malce spremenili. Tokrat je Tamar Svetlin odigral praktično celotno srečanje, priložnost za igro pa so dobili tudi ostali igralci. Tako iz psihološkega kot tudi motivacijskega vidika, je ta zmaga izjemnega pomena. Fantje so bili že kar pošteno sklonjenih glav, zato mislim, da je dosežena zmaga enkratno vodilo pred prihajajočimi izzivi.”

Res, da so se popolnega izkupička veselili gostje, toda kot prvi so preko Luke Majcna v 24. minuti mrežo tekmeca zatresli nogometaši Triglava. Le nekaj trenutkov za tem je izid na spreten način poravnal Matej Podlogar, za prednost v začetku drugega dela pa je s svojim prvi zadetkom v dresu Domžal poskrbel Rauno Sappinen. Triglavani še niso rekli zadnje in izid je bil v 56. minuti ponovno izenačen, saj je Ajdina Mulalića premagal nekdanji Domžalčan Filip Janković. Odločilni trenutek tekme pa je v 90. minuti pripadel branilcu Damjanu Vukliševiću. Senijad Ibričić je izvajal kot, do prvega zaključka pa je prišel Tilen Klemenčič. Strel iz težkega položaja se je od vratnice odbil vse do visokoraslega osrednjega branilca, ki je z močnim udarcem rumeni družini priboril velike tri točke.

“Ekipa je v današnji tekmi pokazala izjemen karakter. Bili smo v zaostanku, se vrnili, nato zopet prejeli zadetek, vendar nogomet te vselej nagradi. Če izpostavim Damjana Vukliševića, pri prvem zadetku mu je nesrečno spodrsnilo, nato pa je odločil srečanje in postal junak prve letošnje zmage. Ko si pošten in maksimalno pri stvari, te nagradi. Fantje so tokrat dali vse od sebe, zato jim čestitam za zmago.”

Že v sredo sledi nov dvoboj. Pred Domžalčani je pokalno gostovanje v Vipolžah, Goriških Brdih, kjer se bodo ob 15:30 pomerili s tamkajšnjim drugoligašem NK Brda.

”Smo v seriji tekma, regeneracija, tekma, regeneracija, zato kaj veliko ne moremo narediti v fazi igre. V sredo nas čaka pokalni obračun, cilj pa je napredovanje. Ni pomembno na kakšen način pridemo do njega, važen je zgolj rezultat in uvrstitev v naslednji krog tekmovanja,” je zaključil Razdrh.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here