Otroci na Glavnem trgu rajali ob Evropskem tednu mobilnosti

0
1482

Župan Matej Slapar je dopoldan skupaj z direktorjem Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomažem Simetingerjem na Glavnem trgu nagovoril otroke, ki so zavzeli ulice Kamnika ob Evropskem tednu mobilnosti in s tem obeležili dan brez avtomobila. Redarska služba Občine Kamnik je na kolesih tekom celega tedna opozarjala na previdnost in upoštevanje cestno-prometnih predpisov, smeh preko 1000 otrok kamniških vrtcev in šol ter drugih zavodov, društev in dnevnih centrov pa je danes oživelo ulice Kamnika in ožjega mestnega središča. Dogodek je pripravila Občina Kamnik skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik in v sodelovanju z Domom kulture Kamnik.

V Občini Kamnik se zavedamo, da je trajnostna mobilnost izrednega pomena. V letošnjem letu smo posebno pozornost trajnostni mobilnosti in promociji le-te namenili s projektom KAMKOLORavno tako z gradnjo sklenjene kolesarske povezave v Kamniku (na odseku med železniško postajo na Kranjski cesti do Kovinarske in Kajuhove ulice) urejamo varne kolesarske povezave v našem mestu, ki bodo tudi pripomogle k pogostejši uporabi trajnostno naravnanih prevoznih sredstev.

Akciji Evropski teden mobilnosti se pridružujemo z željo, da bi se sleherni član naše lokalne skupnosti ne le v tem tednu, temveč tekom celega leta zavedal pomembnosti vpliva na okolje. Seveda pa je treba začeti pri naših najmlajših in na tem področju nameniti posebno pozornost tudi s takšnimi druženji, kot je bilo današnje.

Prisotni so se lahko ob različnih dejavnostih zabavali v središču mesta. Predstavili so se gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik, reševalci Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik in uslužbenci Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik, gorski reševalci Društva GRS Kamnik, policisti Policijske postaje Kamnik in Policijske postaje Ljubljana-Vič, člani AMD Kamnik, člani ZŠAM Kamnik in Domžale, članice in člani Šole zdravja, zaplesali so s plesno šolo Šin – Šin, se zabavali s klovnom Žaretom in maskotami Snoviček, Kopko in Kuža pazi. Preizkusili so se lahko na skakalnici Mini Planica, s tako imenovanimi alkoholnimi očali videli, kako je, če voziš pod vplivom alkohola, se vozili po poligonu ter plezali po plezalni steni Plezalnega kluba Kamnik.

Lahko so »čuha-puhali« z vlakom iz Arboretuma Volčji Potok ter skakali na napihljivem gradu. Pomoč pri organizaciji nudilo 10 prostovoljcev, za kar se jim na tem mestu iskreno zahvaljujemo. Otroke iz oddaljenih šol pa smo brezplačno pripeljali z javnim prevozom (avtobusom), ki ga bo omogočilo podjetje Arriva Kam-Bus d. o. o., in Pestotnik Miran s. p, zaporo mestnega središča pa je brezplačno uredilo Komunalno podjetje Kamnik, d. o. o. 

Ob tej priložnosti sta zbrane pozdravila direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomaž Simetinger in župan Matej Slapar, ki sta jim zaželela veselja polnih dni, pri tem pa naj pazijo na promet in se v njem obnašajo varno.

ZDRUŽIMO MOČI IN BODIMO TRAJNOSTNO MOBILNI!

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here