Med najboljšimi  športniki Občine Kamnik za leto 2020 tudi trije tekači KGT Papež

0
1044

V mekinjskem samostanu je potekala podelitev najboljšim športnikom Občine Kamnik za leto 2020. Med izbranci so bili tudi Timotej Bečan in  Neja Kršinar med člani/članicami, med veterani pa Miran Cvet. Prireditve, ki je potekala po kriterijih priporočil NIJZ, se je udeležila le Neja Kršinar, Timotej in Miran  sta bila opravičeno odsotna.

Timotej Bečan, državni prvak

Timotej Bečan – predlagatelj: Klub gorskih tekačev Papež

Gorski tekač Timotej Bečan je na 41. teku na Šmarno goro je prepričljivo osvojil nov naslov državnega prvaka.  Ponaša se z rekordom teka iz  Krme na Triglav (1 ura in 26 minut).

Na stadionskih stezah je bil med člani dvakrat državni prvak na 3000 m in dvakrat bronasti na 5000 m. Je nosilec laskavega naziva Naj gorski tekač 2020.

Izven meja je na štafetnem tekmovanju Trofeo Vanoni dosegel najboljši čas: slovenska štafeta pa je pritekla 6. mesto. Blestel je tudi na italijanskih klasikah, osmi je bil na PizTriVertikal.

Neja Kršinar – Maraton Valencia

Neja Kršinar – predlagatelj: Klub gorskih tekačev Papež

Neja Kršinar je perspektivna atletinja: državna prvakinja na 3000m in podprvakinja na 3000 in 5000m. Tudi v cestnem teku na 10 km je med 130 tekačicami dosegla naziv državne prvakinje. Na novomeškem polmaratonu na 21 km se je okitila z naslovom državne prvakinje in dosegla rekord proge s časom 1:16:57.

Višek je dosegla s 34. mestom med članicami na maratonu v Valenciji. Popravila je svoj osebni rekord in tako postala tretja najhitrejša slovenska maratonka vseh časov.

Veteran Miran Cvet, državni podprvak

Miran Cvet – predlagatelj: Klub gorskih tekačev Papež

Gorski tekač Miran Cvet teče v veteranski kategoriji, a je na državnem prvenstvu  na 41. teku na Šmarno goro navdušil s 7. mestom v mednarodni članski konkurenci. Kot drugi Slovenec je dosegel naziv državni podprvak v članski kategoriji.

Več o prireditvi na https:

//www.kamnik.info/najboljsa-sportnika-leta-2020-sta-marusa-mismas-zrimsek-in-mitja-gasparini/

Iskrene čestitke dobitnikom priznanj, ponosni smo na vas.

Mira Papež

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here