Likovniki sodelovali na TV oddaji »Dobro jutro« in na mengeškem sejmu

0
1579

S pesmijo v srcu se je v petek 20. septembra  začelo malo megleno jutro in »Dobro jutro« v Mengšu, televizijska oddaja TV Slovenija. Predstavljala so se  mengeška kulturna društva. Ob poskočni glasbi Godbe Mengeš, ki praznuje že 135 obletnico delovanja,  ter ubranem petju vokalnih skupin se je oddaja DOBRO JUTRO začela s prenosom v živo.

Tudi likovno društvo je predstavilo svojo bogato dejavnost. Za sceno je postavilo  veliko skupinsko sliko z naslovom »JESEN«, sestavljeno iz 18 platen v skupni izmeri 150 x 180cm. Jesen je tu in slika  je bila lepa scena za predstavitev društva.   Hkrati so postavili tudi slikarska stojala, na katerih so razstavili svoja likovna dela. Podpredsednica društva Helena Testen je spregovorila nekaj kratkih besed o delu v društvu. Žal je bilo časa malo, da bi lahko predstavili delo  društva obširneje.

Naslednji dan v soboto 21. septembra  se je začel tradicionalen »Sejem v Mengšu«. Kot vsako leto, smo tudi letos postavili na ogled svoja dela, saj je obisk številen in tako lahko širša množica obiskovalcev sejma obišče tudi galerijo na prostem »Sprehod ob Pšati«. Lokacija je zaradi gradnje telovadnice spremenjena,  bili smo bolj vidni kot prejšnja leta. Ponovno smo postavili veliko scensko sliko »JESEN«. Gostili smo tudi nekaj slikarjev iz drugih društev. Sejem bil je živ, tudi ogledov galerije je bilo veliko, ocene del pa  pohvalne. Skupaj je razstavljalo 20 slikarjev, na 20 stojalih je bilo razstavljenih 71 slik. Edini slikar iz društva, ki je tudi kipar, je razstavil poleg svojih slik tudi 7 kipov iz varjenega železa.  Pridružili sta se tudi dve učenki iz Mengša, ki sta tudi razstavili nekaj risb in slik manjših formatov, hkrati pa tudi  zavzeto slikali.

Čez teden dni se bo kar veliko število članov udeležilo mednarodnega ex tempora v Grožnjanu v Istri., kjer društvo sodeluje že vrsto let. Poleg vseh teh dejavnosti je kar 11 članov in članic društva oddalo svoja likovna dela na razpis Regijskih tematskih razstav 2019 in Državne tematske razstave Javnega sklada za kulturne dejavnosti  OI Domžale. Tema 7. državne tematske razstave je OBLO IN OGLATO.

Jesen se je v društvu pričela zelo aktivno in prav je tako, saj s svojimi deli obogatimo kulturno ponudbo v Mengšu in širšem prostoru.

Besedilo Binca Lomšek
Fotografije: Lojze Burja in Binca Lomšek

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here