Certifikat Društvu Lipa – Univerzi za tretje življenjsko obdobje Domžale – med najbolj zaupanja vrednimi v Sloveniji

0
588

Konec leta 2020 ob dejstvu, da Univerza za tretje življenjsko obdobje – Društvo Lipa Domžale uspešno stopa že v 23. leto svojega delovanja, je prineslo še eno potrditev uspešnega dela, kajti naša univerza je prejela certifikat ZANESLJIVA ORGANIZACIJA, s katerim se potrjuje, da je organizacija s svojim delovanjem med najbolj zaupanja vrednimi v Sloveniji.

O tem bi sicer največ lahko povedali študenti in študentke ali pa vsi drugi, ki so tako ali drugače deležni prijetnih trenutkov ob raznovrstnih aktivnostih univerze, ki s svojim programom, posebej na kulturnem in humanitarnem področju razveseljuje tudi druge.
Ob tem pa je treba izpostaviti, da se vrata naše univerze ob sprejemu ukrepov, povezanih s Covid virusom niso zaprla, pač pa so se v decembru posamezne skupine odločile za predavanja preko aplikacije ZOOM. Ker le-to lahko ob istem času lahko uporablja samo en mentor, so učne ure na daljavo razporejene čez cel dan in omogočajo spremljanje udeležencem tudi večjih skupin. Na ta način se izvajajo predavanja tujih jezikov, umetnostne zgodovine, s pomočjo aplikacije se nadaljuje tudi učenje orientalskih plesov in Zdravilni qigong, svoje znanje nadgrajujejo citrarke in kitaristke, s humanitarno dejavnostjo nadaljujejo izdelovalke punčk za UNICEF. Ostale skupine pa se med seboj povezujejo s telefonskimi pogovori in elektronsko pošto.
O pouku nemščine na daljavo je več povedala profesorica Vilma Šabec:
»Skupina je že v prvem delu korona virusa s poukom nemščine nadaljevala preko elektronske pošte, to je bil za marsikaterega študenta prvi korak pri pridobivanju računalniških znanj. Naslednji korak je sledil v drugem delu korona virusa – preko Zooma. To je bil za vse nas nov izziv in moram reči, pot je uspešno prehojena. Poučevanje na daljavo (preko Zooma) je najboljši približek pouku v živo, saj omogoča komunikacijo preko videa, zvoka in besedila (klepetalnica, tabla). Študentje aktivno sodelujejo in tudi dosegajo zastavljene cilje. Pouka nemščine na daljavo se redno udeležuje 73% vpisanih, kar je vsekakor lepo število. Starejša generacija potrebuje osebne stike in druženje, to je skoraj enako pomembno kot izobraževanje. Zato je ta način primeren zdaj – v trenutnih razmerah, ne more pa nadomestiti pouka v živo.«

Tega se zaveda tudi vodstvo Društva Lipa in si zelo želi, da bi se čim prej lahko vrnili v šolske klopi.
Kljub epidemiji pa ne bomo pozabili na prihajajoča praznika. Z virtualnima proslavama se bomo poklonili:

8. februarja 2021 na kulturni dan- našemu največjemu pesniku dr. Francetu Prešernu
in
25 .marca 2021 na materinski dan vsem mamam.

Zavedamo se, kako pomembna je kultura za naše življenje, zato vas vabimo k ogledu virtualne proslave s kulturnim programom študentk in študentov naše univerze skozi besede, glasbo in petje.

Obe virtualni proslavi, na katerih bodo nastopili: citrarke in kitaristi pod vodstvom prof. Damjane Praprotnik, Literarna skupina ter Ljudski godci, vsi iz društva Lipa Domžale; na proslavi za materinski dan se bosta nastopajočim pridružili tudi Barbara Pavlič ob klavirski spremljavi Teje Komar,
si bo mogoče ogledati na spletnih straneh:

• http://www.drustvo-lipa.si/

• https://domzalec.si/

Prijazno vabljeni k ogledu.

Oglasno sporočilo