Kronika policijske postaje Kamnik (od 16.9. do 22.9.2019)

0
1431

16.09.2019
NA LJUBLJANSKI CESTI PADLA KOLESARKA
Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče oziroma padca kolesarke, katera se je hudo telesno poškodovala. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je do padca kolesarke prišlo med vožnjo, ko je trčila v betonsko škarpo in pri tem padla po tleh. Kolesarki bo izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

INTERVENCIJA V JARŠAH
Policisti so na območju policijske postaje Domžale obravnavali intervencijo, kjer je sosed prestrašil sosedo z napravo za odganjanje voluharjev, t.i. voluharico, zaradi česar se je soseda počutila prestrašeno. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

17.09.2019
TATVINA EURO PALET
Policisti smo bili obveščeni o tatvini palet pri podjetju Raycap v industrijski coni Žeje. Pri zbiranju obvestil in pregledu posnetkov je bilo ugotovljeno, da sta dva neznanca, preko noči za poslopjem odtujila 27 euro palet. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V KOMENDI
Na Glavarjevi cesti v Komendi se je zgodila prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika vzvratno voznice, katera je trčila v parkirano vozilo. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

18.09.2019
TATVINA IZ ODKLENJENEGA VOZILA
Na makadamskem parkirišču v bližini zdravstvenega doma Kamnik je neznanec iz odklenjenega vozila izvršil tatvino denarnice z vsebino in oškodoval lastnico. Sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Na parkirišču pri trgovini Euro Spin se je zgodila prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika neznanega povzročitelja, kateri je oplazil in poškodoval parkirano vozilo prijaviteljice in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil podatke. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep po zakonu v cestnem prometu.

19.09.2019
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Na parkirišču pri trgovini Tuš Bakovnik se je zgodila prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi nepravilnega premika voznika, kateri je oplazil in poškodoval parkirano vozilo prijavitelja in s kraja odpeljal, ne da bi oškodovancu nudil podatke. Policisti so z zbiranjem obvestil povzročitelja izsledili in mu izdali plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

MOTENJE NOČNEGA MIRU IN POČITKA NA KOVINARSKI CESTI
S strani občanke smo bili obveščeni o kričanju in loputanju z vrati iz stanovanja in motenju nočnega miru in počitka. Policisti so na kraju ugotovili kršitev in kršitelju izdali plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

20.09.2019
TATVINA TORBICE
Neznani storilec je v trgovini Lidl izkoristil nepazljivost občanke in ji iz nakupovalnega vozička odtujil torbico z vsebino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V SREDNJI VASI
V Mengšu se je zgodila prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika, kateri je zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v nasproti vozeči traktor. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

21.09.2019
GORSKA NESREČA Z SMRTNIM IZIDOM POD BRANO
Policisti smo bili obveščeni o zdrsu planinke na Brani. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta pokojna in njen prijatelj odšla po “Bosovi grapi” proti Brani, kjer je planinki na ostrem odsekanem prepadnem robu travnika proti vrhu Brane zdrsnilo in je padla po pobočju na jugovzhodni strani Brane, kjer je zaradi padca in poškodb umrla na kraju. Glede reševanja je bila aktivirana dežurna posadka Slovenske vojske s helikopterjem, gorski reševalec in zdravnik, kateri so v dolino pripeljali pokojno in lažje poškodovanega so planinca. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

22.09.2019
POŽAR V LOKAH
V Lokah je občanka zakurila kamin, kasneje pa se je na podstrešju vnel požar pri dimniški tuljavi, kjer je zaradi prenosa toplote na delu dimnika, skozi izolacijo prišlo do vžiga podesta. Lastnik hiše je ogenj omejil do prihoda gasilcev, ki so zadevo sanirali.
Sledi zbiranje obvestil v zvezi dela izvajalca in ustreznega čiščenja dimnika in nato ustrezen ukrep.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo