Manjkajoči del obvoznice v občini Mengeš v zaključni fazi

0
1491
Po obisku vlade, ki je bil v maju 2015, je občina Mengeš s takratnim ministrom RS za infrastrukturo, dr. Petrom Gašperšič, začela intenzivne pogovore za izgradnjo manjkajočega dela obvoznice v občini. S tem so se pospešili postopki potrebni za gradnjo obvoznice, ki so se s samo gradnjo uresničili v začetku letu 2019 in so v mesecu oktobru v zaključni fazi. Franc Jerič, župan Občine Mengeš, je pojasnil: »Celoten postopek urejanja potrebne dokumentacije je bil zapleten in dolgotrajen. Prepričan sem, da smo bili uspešni zaradi vztrajnosti in želje, da se obvoznica čimprej zgradi, umakne tovorni in tranzitni promet z naselja ter vsem zagotovi potrebno kvaliteto bivanja.«
Sama gradnja manjkajočega dela obvoznice se je začela z uvedbo v delo v začetku gradbene sezone 2019 in je že zaključena. V prihajajočih dneh sledijo formalni postopki za pridobitev uporabnega dovoljenja. Pričakujemo, da bo le-to pridobljeno konec meseca. Sledila bo uradna otvoritev in s tem bo obvoznica odprta za promet, predvidoma konec oktobra oziroma v začetku novembra.
Po odprtju se bo ves tovorni in tranzitni promet preusmeril na obvoznico, cesta čez naselje Mengeš pa bo tako razbremenjena  in namenjena zgolj lokalnemu prometu. Občina je zato ob začetku gradnje že pričela s preučevanjem različnih možnosti za ureditev cestišča in okolice, s ciljem celostne preureditve osrednjega dela Mengša. K sodelovanju so bili povabljeni tudi študentje Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani, ki bodo predstavili idejne rešitve za ureditev cestišča in okolice, ki bo posebej prijazno za pešce in kolesarje. Njihove rešitve bodo z maketami in strokovnimi razlagami predstavljene v avli Kulturnega doma Mengeš. Termin predstavitve bo določen v dogovoru z mentorjem.

Občina Mengeš

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here