Babačič in Osolin na Lošinju v top 20

0
497

Na Lošinju se je minuli konec tedna začela sezona evropskega pokala v spustu za gorske kolesarje,  tudi s člani kamniškega Calcit Bike Teama. Maj Babačič je zasedel 18. mesto v konkurenci tekmovalcev do 19 let, Matej Osolin pa 20. mesto med gorskimi kolesarji do 17 let.

»Na Lošinju je potekala prva letošnja IXS downhill tekma, ki šteje za evropski pokal. Imel sem možnost treningov na progi že nekaj dni prej in imel sem visoka pričakovanja, saj smo progo dobro spoznali. Sobotne kvalifikacije sem odpeljal precej hitro. Kljub težavam s pedali sem se uvrstil na 8. mesto. Vedel sem, da sem zmožen priti med prvo peterico, če se težave nebi ponovile. Na finalni vožnji v nedeljo pa se je zgodilo prav to. Na najpomembnejšem delu proge sta se mi odpeli obe pedali kar me je stalo dobre uvrstitve,« je povedal Babačič.

»To je bila moja prva mednarodna dirka evropskega pokala. Tekma je bila zaradi dežja zelo zahtevna. Proga je skalnata in zato so bile skale spolzke. Na kvalifikacijah sem zasedel 12. mesto z nekaj rezerve, v finalu pa sem izgubil ves čas z močnim padcem, nato sem do konca odpeljal solidno in zasedel 20 mesto,« pa je sporočil Osolin.

PR Calcit Bike Team

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here