Neznan prah  s pošto prispel v eno izmed organizacij v Domžalah

0
1886

Kakšen je postopek potem, ko ugotovimo, da prispela pošiljka ni ravno v skladu z tistim, kar pričakujemo?  Tako nekako so si tokrat malce drugače zamislili zaključno vajo na dnevu odprtih vrat v CZR Domžale.
A pojdimo lepo po vrsti. V mesecu oktobru – mesecu požarne varnosti v CZR Domžale pripravijo iz leta v leto bolj obiskano  prireditev  Dan odprtih vrat. Navajeni smo, da je dan, ko se obiskovalci lahko pobližje seznanijo z delom gasilcev, si ogledajo intervencijska vozila in opremo postal družinski praznik, saj številne družine izkoristijo ta dan za druženje, tekmovanje in osvajanje novih znanj.  Številne delavnice, kjer najmlajši z premagovanjem ovir, gašenjem, zvijanjem cevi, podiranjem ročnikov, in še bi lahko naštevali, pridejo do točk, da osvojijo praktično nagrado. Ne manjka niti gašenja pravega ognja z gasilnim aparatom, lahko bi kdaj pripravili takšno delavnico tudi za starejše in gašenja z vedrovko.  In če ravno niso bili naši nadebudneži za na  vrvno žičnico, so svoje znanje in spretnost  pokazali  v lego kotičku, kjer je bilo dovolj kock na temo gasilstva.
Je že tako, da pri delu izgubiš veliko energije in zato je bilo mlajšim udeležencem na voljo tudi okrepčilo. In kaj najmlajšim najbolj tekne ob takšnem naporu, hot dog in sok, ter  pečen kostanj, ki so ga malce odstopili tudi staršem.
Dan odprtih vrat v CZR-ju pripravijo z namenom seznanitve občanov z njihovim delom, da se ve, kaj in kako počno gasilci in ostali v sklopu centra, ter s tem dajejo poudarek  na še večji varnosti občanov. In če je na cesti hitro, hitro prehitro, je pri gasilcih ravno obratno. Hitro in točno obveščanje o nezgodi, požaru, nesreči, pomeni veliko več možnosti za pravočasno ukrepanje in s tem obvarovanju življenj in imetja.
Vsemu temu smo bili priča pri sklepnem dejanju tokratnega dne odprtih vrat CZR,  ko je  uslužbenka ene izmed večjih delovnih organizacij v občini prejela pošto, iz katere se je vsul bel prah. Sledila je intervencija gasilcev in drugih pristojnih službe, ki so izvedli vse potrebne postopke, ki so predvideni ob tovrstnih primerih. Za lažje sledenje in razumevanje je bil tokrat v pomoč z besedo  poveljnik CZR Domžale Matjaž Merkužič, ki je vsako posamezno operacijo znal razložiti na razumevajoč način. Številni obiskovalci, kar precejšnje število  se jih je nabralo, so vzeli še zadnjo merico kostanja za na pot in zadovoljni odšli proti domu. Obljubili so, da prihodnje leto ponovno pridejo, med tem pa če že ne gre drugače, čim manj posredovanj, če pa že bojo, naj bodo tako kot so sedaj, uspešna in brez kakšnih poškodb.
DJD

 

 

Oglasno sporočilo