Razdrh: “Vesel sem zaradi fantov”

0
673

Domžalski nogometaši so na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije prišli do zaslužene zmage. V Mursko Soboto se na povratno tekmo, ki bo odigrana v sredo, 30. oktobra, odpravljajo z zadetkom prednosti.

Tokrat smo v uvodnih minutah srečanja videli kar štiri izrazite priložnosti rumene družine, vendar pravega zaključka pred vrati Deana Šafarića ni bilo. Rezultat se vse do 18. minute, ko so gostje povedli po novem evrogolu Nina Koutra, ni spremenil, odgovor Domžalčanov pa je sledil v 32. minuti, ko je po lepi podaji Senijada Ibričića iz kota najvišje skočil Nikola Vujadinović. Slednji je svoj prvenec dosegel ob svojem premiernem nastopu v domačem Športnem parku. Avtor preobrata je v nadaljevanju bil Matej Podlogar, ki je izkoristil lepo podajo Tončija Mujana, na 3:1 pa je s tretjim zadetkom na tretji zaporedni tekmi povišal Slobodan Vuk. Gostje so v končnici preko Žana Karničnika sprva zatresli vratnico, za končnih 3:2 pa je nekaj trenutkov kasneje poskrbel Luka Šušnjara. V 94. minuti je svoj drugi rumeni in posledično rdeči karton prejel Vujadinović, ki bo primoran izpustiti nedeljsko ligaško srečanje z Bravom.

”Vesel sem zaradi fantov. V Murski Soboti bomo morali odigrati pošteno tekmo, verjetno tudi zadeti, ampak zmaga je zmaga. Na povratno tekmo gremo po napredovanje. Z naše strani je bila prikazana dobra predstava s katero sem zelo zadovoljen. Takoj na začetku smo si ustvarili nekaj zares lepih priložnosti, ki žal niso končale v mreži, potem pa se je pripetila že videna zgodba. Mislim, da bi bilo povsem zasluženo, če bi ostalo pri 3:1, ali pa bi mogoče v gostujoči mreži videli še kakšen zadetek več. Igralcem moram čestitati, saj nas v zadnjem obdobju enostavno vse kaznuje. Malce nas je presekal tudi prejeti rdeči karton, saj smo v končnici izgubili na višini, menjav pa nismo več imeli na voljo,” je po tekmi dejal domači strateg Andrej Razdrh.

Rumeni bojevniki so se znašli v zaostanku, nato so dosegli tri zadetke, obleganje Murinih vrat pa kljub lepi prednosti ni pojenjalo: ”Delamo na tem, da bi čim hitreje prišli do prepoznavne igre, ki predstavlja DNK Domžal. Po drugi strani se bojimo napak, kar smo lahko videli v Celju, vendar zmaga je zmaga. To je bil cilj pred tekmo, vemo pa, da bo povratno srečanje izredno zahtevno, in tudi rezultat 3:1 nam tako ne bi zagotavljal nikakršne prednosti. Nocoj je bil karakter, ki ga v nekaterih zadevah sicer malce manjka, na želeni ravni. Pred tekmo smo se zmenili, da psihološko na nas ne sme vplivati zgodnje vodstvo ali prejeti zadetek. Igrajo se namreč štirje polčasi in definitivno bo v Murski Soboti potrebno odigrati zelo dobro tekmo.”

V primerjavi z zadnjo prvenstveno tekmo so v začetni enajsterici bili štirje novi obrazi. Med vratnicama je stal Grega Sorčan, na desni strani obrambe Matic Fink, na levem bočnem položaju se je znašel Sven Šoštarič Karič, v napadu pa je pred Dejanom Lazarevićem začel Matej Podlogar: ”Sorčan je priložnost za igro dobil po dolgem času, svojo nalogo pa je opravil odlično. Fink zadnje prvenstvene tekme v Celju ni odigral zaradi poškodbe, prav tako na najvišji možni še ni Vujadinović, vendar gre za igralce, ki predstavljajo dodano vrednost. Zelo sem vesel tudi za Slobodana Vuka, saj z nizom pridno nadaljuje in se vrača v staro formo. Vidi se, da potrebuje še malce več moči, ampak splošno gledano sem z današnjo predstavo zelo zadovoljen.”

Domžalčani bodo s tekmovalnimi obveznostmi nadaljevali že v nedeljo, ko v domači Športni park prihaja NK Bravo. Dvoboj 15. kroga se bo pričel ob 19. uri.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo