Tole pa ni bil naš večer, Rogaška do prepričljive zmage

0
1109
Tokrat o domžalski igri ne gre izgubljati preveč besed. Enostavno od prve minute dalje na parketu ni bilo prave energije. Rogaška je iz minute v minuto povečevala svojo prednost, na koncu pa slavila z 48:79.
V prvem domžalskem napadu je uspešno zaključil Blaž Mahkovic, to je bilo celo edino vodstvo Heliosa na tekmi, od tam naprej pa smo na igrišču spremljali le goste. Po 1. četrtini so vodili z 12:19, ob polčasu pa že 25:40, najbolj pa je Domžalčane v obup spravljal nekdanji “barvar” Urban Durnik, ki je do glavnega odmora dosegel 10 točk.
Tudi v drugi polovici tekme se slika na igrišču ni spremenila. Domžalski napad ni bil na pravem nivoju, do konca tekme so Sunsi dosegli zgolj 48 točk, najmanj v letošnji sezoni. Gostje, na drugi strani, pa so izza črte 6,75m metali 44-odstotno (10/23), njihov prvi strelec Tadej Ferme pa je zadel kar pet trojk iz sedmih poskusov (71%). Končalo se je z visokih 48:79 za Rogaško.
Pri gostih je Ferme dosegel 19 točk, pri Heliosu pa nihče ni prišel do dvomestnega števila točk. Sta pa na račun slabše igre domžalskih nosilcov več priložnosti za igro dobila mlada Jaka Strel (8 točk, 3 skoki) in Bine Prepelič (4 točke). S to zmago je Rogaška prehitela Helios na lestvici Lige ABA 2, in ima na 3. mestu zdaj zmago več od četrtih Domžalčanov.

Blaž Mahkovic, Helios Suns: “Mislim, da smo danes odigrali brez prave energije. Ne vem, očitno je utrujenost malo prišla za nami. Rogaška je zasluženo slavila.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čestitam Rogaški za zmago. To je bila zagotovo naša najslabša tekma v sezoni, na žalost še na domačem parketu. Pred našimi navijači se kaj takega ne sme več ponoviti. Upam pa, da bo s poškodovanimi igralci hitro vse v redu.”

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Od prve do zadnje minute smo igrali s pravo energijo, bili vseskozi spredaj in brez težav prišli do zmage. Pozna se, da je imel Helios dosti manj časa za pripravo in regeneracijo, mislim, da je bil to ključen faktor. Čestitam igralcem in hvala navijačem, ki so nas prišli spodbujat v Domžale.”
Sunsi se bodo morali hitro pobrati, že v soboto jih namreč čaka naslednji obračun, ko v 11. krogu državnega prvenstva v Domžale prihaja Šentjur.

Liga ABA 2, 11. krog (Domžale, 10. 12. 2019)
Helios Suns – Rogaška 48:79 (12:19, 13:21, 7:17, 16:22)
Helios Suns: Konjević 6, Šikanić, Radovčić 5, Prepelič 4, Pelko 5, Bratec 2 (5 skokov), Oman, Šantelj 8, Mahkovic 8, Florveus 2 (5 skokov), Strel 8
Rogaška: Ferme 19, Božak, Fon 6 (6 skokov), Dornik, Washington 7 (6 skokov), Durnik 14, Lelić 8, Čigoja 5, Miličević 13 (8 skokov), Vujasinović 7 (9 podaj)
(foto: Gašper Papež)
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here