Božiček kmalu obišče pravljični Kamnik

0
1540

V preteklih dneh se je v Pravljičnem Kamniku odvilo precej zanimivih decembrskih dogodkov. V ponedeljek, 16. decembra, se je Oder v mestu (parkirišče pri Kavarni Veronika) pozibaval v plesnih ritmih plesne šole ŠinŠin, zvečer pa se je na Odru v mestu s Kabarete Simpozijem razgalil eden in edinstven oče slovenskega varieteja Andrej Rozman – Roza. Otroci so v torek, 17. decembra, lahko odpotovali v deželo Tadam, kamor jih je popeljala mednarodna ulična gledališka skupina Globus Hystericus, ki je v zadnjih letih deželo Tadam iskala po celi Evropi. Včeraj, 18. decembra, so si otroci ob 17.30 uri ogledali gledališko predstavo Motovilčica v izvedbi Gledališča iz desnega žepka, ob 19. uri pa je neponovljiva Lucija Ćirović izvedla stendup nastop, ki ga je zaključila s praktičnim prikazom ventrilokrizma – govorjenja iz trebuha.

Pokriti oder bo vse do 21. decembra ponujal otroške predstave, koncerte, glasbene in humoristične nastope. Vsi otroci v Kamniku že nestrpno pričakujejo Božička, ki jih bo obiskal v petek in soboto, 20.  in 21. decembra, ob 17.30 na Odru v mestu, v nedeljo, 22. decembra, ob 17. uri pa toplo vabljeni na ogled Božične zgodbe z živimi jaslicami v Terme Snovik.

V Pravljičnem Kamniku je polovica prijetnega druženja že za nami in obiskovalci so navdušeni nad utripom dogajanja v starem mestnem jedru Kamnika, ki je letos drugače zasnovan kot pretekla leta, saj se je v center mesta vrnilo drsališče. Oder v mestu s svojim programom, ki ga ustvarjata Kulturno društvo Priden Možic in Mladinski center Kotlovnica, razveseljuje otroke, mladino in odrasle, prvič pa je postavljena tudi mala, praznično okrašena vasica lesenih hiš, ki nudi darilca za obdarovanje naših najdražjih ljudi. Prav tako vsi trgovci v mestu pripravljajo številne dogodke, delavnice, koncerte, ki soustvarjajo prijetno vzdušje v mestu.

Za jutri, 20. decembra, se pripravlja čisto posebna prireditev za otroke. Pred obiskom Božička bomo skupaj  z glasbeniki in pevskimi animatorji peli praznične pesmi. In ne pozabite na sobotno izmenjavo smučarske opreme in oblačil ter seveda SKI DISCO, tokrat s spominom na diskoteko Pr’ Sušn’k.

V prihodnjih dneh Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, Občina Kamnik, Kulturno društvo Priden Možic in Mladinski center Kotlovnica obljubljajo še obilico prijetnih dogodkov in prireditev v okviru decembrskega Pravljičnega Kamnika: Zvečer v mesto!

Božični večer se bliža, zato so otroci v Kamniku v veselem pričakovanju Božička, ki bo na Odru v mestu v petek, 20. decembra, razveselil prav vse manjše in večje otroke, vabljeni pa tudi v Bizjakove doline v Termah Snovik, kjer Turistično društvo Tuhinjska dolina že vrsto let pripravlja Božično zgodbo z živimi jaslicami, kjer sodeluje okoli 100 nastopajočih. V božični čas bosta obiskovalce s pesmijo popeljala priljubljena glasbenika Uroš in Tjaša. Jaslice v cerkvi na Šutni bodo oživele 24. decembra ob 18. uri, na ogled pa bodo vsak dan do 6. januarja med 8. in 20. uro, nato pa je ogled možen vse do svečenice, a le ob sobotah in nedeljah ter ob koncu svetih maš.

Naj vam ob tej priložnosti zaželimo mirne božične praznike in radosti polne decembrske dni.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here