Le še tekma do finala

0
2459

Odbojkarji Calcita Volleyballa so na prvi polfinalni tekmi končnice 1. DOL za moške na domačem igrišču premagali Panvito Pomgrad in se le še korak približali do uvrstitve v veliki finale. Vanj se bodo skušali uvrstiti že v sredo, 20. aprila, ko jih v Murski Soboti čaka druga polfinalna tekma.

Calcit Volleyball – Panvita Pomgrad  3:0 (20, 21, 26)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 300, sodnika: Globačnik (Topolšica) in Melavc (Šempeter v Savinjski dolini).
Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 4, T. Štern 8, Štalekar 1, Vidmar, Štembergar Zupan 11, J. Brulec 1, Lakner 2, Kotnik 1, Ž. Štern 16, Videčnik, Konjedic. Trener: Marko Brumen.
Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran 7, Kvas 1, Detela 7, Rojnik 8, Fridrih – libero, Flisar 9, Bogožalec 11, Menih – libero, Grabar 1, Drvarič 1. Trener: Dejan Fujs.

Lažjo pot do polfinala končnice, peto zapored, so imeli odbojkarji Calcita Volleyballa, ki so v četrtfinalu v dveh tekmah premagali Krko, medtem ko so Sobočani potrebovali tri tekme, da so zlomili odpor Triglava in se četrtič zapored uvrstili med štiri najboljše slovenske ekipe. Vendar je bila edina prednost Kamničanov, saj so na štirih medsebojnih tekmah v letošnji sezoni obe ekipi slavili po dvakrat, obakrat v svoji dvorani.

V izenačenem uvodnem nizu so prvi z dvema točkama prednosti povedli Sobočani, z blokom Tončka Šterna pa so s 7:6 do vodstva prišli domači odbojkarji, ki so s točko prednosti odšli tudi na prvi tehnični odmor. Žiga Štern je po odlični podaji Jana Brulca poskrbel za vodstvo 14:12, z dvema zaporednima asoma Tončka Šterna je bilo že 19:15. Sobočanom se do konca niza ni več uspelo približati na točko zaostanka, zanje pa so bili v končnici niza usodni servisi Jureta Laknerja, ki je z asom poskrbel za kar šest zaključnih kamniških žog, do vodstva z 1:0 so prišli po drugi.

Drugi niz so bolje začeli soboški odbojkarji, ki so po točki Aljoše Bogožalca povedli 8:6, vendar so se Kamničani na servis Matica Videčnika vrnili v igro, svojega vodstva pa do konca niza niso več izpustili iz rok. Ob boljši igri v bloku, dva zapored je dosegel Žan Novljan, so gostom pobegnili za tri točke (13:10). Za mirnejšo končnico je z novim blokom poskrbel Novljan, saj je bilo na semaforju 22:17, a je po dveh zaporednih točkah gostov domači trener Marko Brumen vzel polminutni odmor. S točko Bogožalca so Sobočani prišli na dve točki zaostanka (20:22), a s po napaki Jerneja Detele Kamničani prišli do treh zaključnih žog v drugem nizu. Po novi napaki gostov v napadu, tokrat Jakoba Rojnika, so izkoristili že kar prvo.

V tretjem nizu so z blokom Matica Videčnika prvi do nekoliko večje prednosti prišli domači odbojkarji (6:3), vendar so ob odhodu na polminutni odmor zaostajali za točko. Sobočani so zmanjšali število lastnih napak, popravili so igro v napadu, v bloku sta se izkazala Gorazd Flisar in Jakob Rojnik, Jernej Detela pa je s “šikom” iz druge linije poskrbel za vodstvo Panvite Pomgrada s 13:10. Ob drugem tehničnem odmoru so Kamničani zaostajali že za pet točk. V končnici so se Kamničani gostom približali na točko zaostanka, napako je naredil Flisar, z dvema Žige Šterna pa povedli 23:22. Z dvema zaporednima točkama, drugo je z blokom dosegel Bogožalec, so jim odgovorili soboški odbojkarji, vendar sta domačo ekipo reševala Žiga Štern in Andrej Štembergar Zupan. Kamničani so do končne zmage prišli po napaki Bogožalca.

Izjava po tekmi:

Marko Brumen, trener Calcita Volleyballa: »V končnicah nizov smo ohranili višjo zbranost od nasprotnika, ki nam je po 15., 16.točki ‘podaril’ nekaj žog s svojimi napakami. Po drugi strani me veseli, da je bil Štembergar Zupan tako uspešen tudi na položaju na mestu korektorja in tudi po njegovi zaslugi smo se v tretjem nizu izvlekli. Drugi so igrali v smislu toplo-hladno, nekaj časa blesteče, nekaj časa pa tudi precej slabše«.

Miha Štamcar

Oglasno sporočilo