Kronika policijske postaje Domžale (od 6.1. do 12.1.2020)

0
2025

6. 1. 2020
VLOM V SKLADIŠČE

Policisti so bili obveščeni o vlomu v skladišče. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel do skladišča, kjer je s primernim orodjem na  vzvod  odtrgal  lok  ključavnice  obešanke  na vratih ter tako prišel v notranjost  ter izvršil tatvino več kosov različnega električnega orodja. S tem dejanjem je oškodoval pravno osebo za okoli 7000 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 1. 2020
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti  so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, prav tako je v  naselju  prekoračil  dovoljeno hitrost. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku  na  podlagi  23.  člena  ZPrCP  zaseženo  in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

6. 1. 2020
KD NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA

Policisti  PP  Domžale  so  bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je prišlo med parnterjema do psihičnega in  fizičnega  nasilja.  V  skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih  policije  so  policisti  osumljencu  izrekli  ukrep prepovedi približevanja.   S   strani  preiskovalnega  sodnika  okrožnega  sodišča  v
Ljubljani  pa  je  bil izrečen ukrep potrjen. Zoper storilca sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

7. 1. 2020
TATVINA DENARJA

Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o tatvini denarja. Z zbiranjem obvestil  so  policisti  ugotovili,  da  je  neznani storilec iz odklenjene garderobne  omare  izvršil tatvino denarja in s tem oškodoval oškodovanki v skupni  vrednosti  za  okoli  100 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 1. 2020
TATVINA KOLESA Z MOTORJEM

Policisti  so  bili  obveščeni  o tatvini kolesa z motorjem. Ugotovljeno je bilo,  da  je neznani storilec iz skupne kolesarnice v stanovanjskem bloku, odtujil  kolo  z motorjem znamke Tomos Flexer 25, sive barve, in z opisanim lastnika   oškodoval  za  okoli  1000  EUR.  Policisti  v  zvezi  opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 1. 2020
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti  so  imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo  ugotovljeno,  da  je  le  tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo  in  mu  začasno odvzeli vozniško dovoljenje,  katerega  bodo  skupaj  z  obdolžilnim  predlogom  poslali  na pristojno sodišče.

8. 1. 2020
TATVINA OTROŠKEGA KOLESA

Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini otroškega kolesa. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani  storilec iz skupne kolesarnice,  odtujil dva kolesa zelene  barve, in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 1. 2020
POSKUS VLOMA V BIVALNI ZABOJNIK

Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu v bivalni zabojnik. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s silo telesa odlomil spodnji del vhodnih vrat zabojnika  in si tako omogočil neoviran vstop vanj. Notranjost zabojnika je pregledal,  vendar  iz  njega  ni  ničesar  odtujil. Z dejanjem je lastniku povzročil  za  okoli  100  EUR  materialne  škode.  Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 1. 2020
POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL

Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na parkirišču z neznanim primernim orodjem, na  vzvod,  poskušal  odpreti  odprl  desna vrata na tam parkiranem osebnem avtomobilu,  kar  pa  mu ni uspelo. Z opisanim je neznani storilec lastnika odškodoval  za  okoli  500  EUR.  Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 1. 2020
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC

Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini registrskih tablic. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani  storilec  iz  osebnega vozila na parkirišču izvršil tatvino  obeh  registrskih  tablic  in s tem oškodoval lastnika za okoli 40 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 1. 2020
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti  so  bili  obveščeni  o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do stanovanjske hiše, kjer je s primernim orodjem, na vzvod odprl vrata, nakar pa se je sprožil zvočni alarm  in  je  storilec s kraja pobegnil. Z opisanim dejanjem pa je neznani storilec  povzročil lastniku za okoli 500 EUR materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 1. 2020
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti  so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil brez  veljavnega  vozniškega  dovoljenja in pod vplivom alkohola. Med samim postopkom  pa je kršil tudi javni red in mir, s tem, da se je do policistov nedostojno  vedel.  Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avtovleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

11.1.2020
VLOV V KOMBI IN TATVINA ORODJA

Policisti  so  bili  obveščeni  o vlomu v kombi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec  s  primernim  orodjem  poškodoval ključavnico na zadnjih vratih kombija ter tako prišel v notranjost od koder je izvršil tatvino več kosov  različnega  ročnega  in  električnega  orodja.  S  tem  dejanjem  je oškodoval lastnika za okoli 2.100 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 1. 2020
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti  so  imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo  ugotovljeno,  da  je  le  tega vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so policisti  prepovedali  nadaljnjo  vožnjo  in  mu  začasno odvzeli vozniško dovoljenje,  katerega  bodo  skupaj  z  obdolžilnim  predlogom  poslali  na pristojno sodišče.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here