Skakalci iz SSK Mengeš lovijo že četrto lovoriko v pokalu Alpe-Adria

0
2266

Obetavni smučarski skakalci iz Smučarskega skakalnega kluba Mengeš so v začetku prejšnjega meseca naredili prvi korak oziroma skok k osvojitvi četrte zaporedne ekipne lovorike v alpsko-jadranskem pokalu. Na uvodni postaji tega tekmovanja v Trbižu so namreč varovanci glavnega trenerja Aleša Selaka ter njegovih pomočnikov Luke Brnota in Davorja Maučeca prepričljivo osvojili največ točk in postali skupni zmagovalci prireditve v Italiji.
S posamičnimi zmagami so se izkazali Nik Bergant Smerajc (do 10 let), Živa Andrić (do 9 let) in Gal Sedmak (do 7 let), na druga mesta so se zavihteli Timo Šimnovec (do 10 let), Alen Pestotnik (do 9 let) in Erik Tomažič (do 8 let), tretja mesta pa so osvojili Benjamin Bedrač (do 11 let), Miha Hočevar (do 10 let) in Jaka Perne (do 8 let). Kako velika je bila premoč mengeških upov v Trbižu, slikovito pokaže že trojna zmaga v konkurenci avstrijskih, italijanskih in drugih slovenskih skakalcev, starih do 10 let.
Vse tri stopnice na odru za najboljše so orliči iz SSK Mengeš – Tit Voranc Božič, Nik Bergant Smerajc in Timo Šimnovec – zasedli tudi na tekmi dečkov do 11 let za pokal Tržiča, na katerem sta zmagi slavila tudi Benjamin Bedrač (do 12 let) in Jaka Perne (do 9 let), na drugih mestih pa so pristali Živa Andrić (do 11 let), Alen Pestotnik (do 10 let) in Erik Tomažič (do 9 let).
Selakovi izbranci so pustili viden pečat tudi na največjih tovrstnih poletnih prireditvah v Sloveniji – na reviji v Mostecu in mednarodnem tednu skokov na Gorenji Savi. Pod Rožnikom so se ob Taju Ekartu, zmagovalcu tekme v konkurenci do 14 let, med najboljšo trojico prebili še drugouvrščeni Benjamin Bedrač (do 12 let), Nik Bergant Smerajc (do 11 let) in Jaka Perne (do 9 let) ter tretjeuvrščena Živa Andrić (do 11 let), pod Šmarjetno goro pa so ime SSK Mengeš na vrh ponesli Taj Ekart (do 14 let), Benjamin Bedrač (do 12 let), Živa Andrić (do 11 let), Nik Bergant Smerajc (do 11 let) in Alen Pestotnik (do 10 let), Jaka Perne (do 9 let) pa je bil drugi.
Za konec natrpanega junija so se mladi skakalci iz mengeškega kluba udeležili še tekmovanja v Vizorah, kjer so se veselili petih stopničk. Na najvišjo sta skočila Živa Andrić (do 11 let) in Nik Bergant Smerajc (do 11 let), ki mu je družbo na odru za najboljše delal drugouvrščeni Timo Šimnovec, drugo mesto je osvojil tudi Jaka Perne (do 9 let), tretji pa je bil Benjamin Bedrač (do 12 let), in to kljub temu, da je po doskoku s hrbtom podrsal po plastični podlagi. Ene stopničke je prispeval tudi nordijski kombinatorec Leon Šarc, ki si je na tekmi za pokal Cockte v Kranju priskakal in pritekel drugo mesto.

Besedilo: Miha Šimnovec

Oglasno sporočilo