Uspešni tekači KGT Papež – Črna prst

0
225

Domen Vogrin, podprvak v vertikalu na Črno prst, Luka Kovačič in Mojca Koligar, drugouvrščena teku na planiško velikanko, Miran Cvet odličen  v Italiji, Timotej Bečan končuje sezono.


30. izvedba teka na Črno prst s startom v Podbrdu je štela za državno prvenstvo v vertikalu (6,3 km, 1320 m višinske razlike). Podprvak je postal David Vogrin, na 4. mestu mu je sledil brat Domen, sledili so še Bojan Galin 6., Bojan Kožuh 7., Anton Knavs 10. in Rajko Sršen 11. Med članicami sta bili Ivica Žlogar 4. in Dragica Cvišić 6.

Dušan Papež, podpredsednik AZS,  je ob jubilejni izvedbi izročil plaketo predsedniku PD Podbrdo v zahvalo za odlično organizacijo in oranje ledine v gorskem teku.

Istočasno pa je potekala že deseta izvedba teka na planiško velikanko. Drugouvrščena sta bila tekača KGT Papež: Luka Kovačič in Mojca Koligar. Med enajst  najboljših  so se  uvrstili še Nejc Kuhar, Simon Novak, Petra Miklavčič,Luka Mihelič in Matjaž Mikloša.

Na tekaškem festivalu Nasego, ki je pravo svetovno prvenstvo po svetovnem prvenstvu, sta se pomerila tudi Timotej Bečan in Miran Cvet, ki sta pritekla 16. in 27. mesto. Na Trofeo Nasego je bil veteran Miran Cvet 18., njegov rezultat je v druščini najboljših tekačev na svetu navdušujoč.

Timotej Bečan je bil 37. Po teku je izjavil, da zaradi ponavljajočih se težav predčasno končuje sezono.

Čestitamo!

Mira Papež

Oglasno sporočilo