Kronika policijske postaje Kamnik (od 17.2. do 21.2.2020)

0
887

17.02.2020
TATVINA DENARNICE
Neznani storilec je v Kamniku izkoristil nepazljivost lastnika in vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo iz katere je odtujil denarnico z vsebino in denar. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

DRUŽINSKO NASILJE
Občanka se je zglasila na policijski postaji in naznanila nasilje s strani partnerja, kateri  je v Bosni in Hercegovini grdo ravnal in se vedel nasilno do nje in njunih treh otrok. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
V naselju Podhruška se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženec izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče. 

18.02.2020
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
V Kamniku je prišlo do prometne nesreče s pobegom, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom zaradi nepravilnega premika z vozilom poškodoval parkirano vozilo prijaviteljice. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu. 

STRELJANJE Z AIRSOFT PUŠKO V KOMENDI
Policisti smo bili s strani občana v Komendi obveščeni o streljanju z zračno puško. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je občan iz Komende z AIRSOFT pištolo znamke Beretta z vstavljenimi kroglicami najprej streljal v parkirano vozilo in pri tem poškodoval lak na vozilu, nato pa še v okno stanovanja in ga poškodoval. Zaseženi predmeti so bili poslani v analizo. Zoper storilca sledi kazenska ovadba povzročitev splošne nevarnosti na  okrožno državno tožilstvo.

19.02.2020
PROMETNA NESREČA
V naselju Radomlje se je zgodila prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti voznika, kateri je zapeljal na robnik in zletel s ceste. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu. 

NESPORAZUM MED ZAKONCEMA
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer je prišlo do nesoglasja med zakoncema zaradi motenja spanca s strani prijaviteljice. Na kraju kršitev javnega reda in miru ni bila ugotovljena in bo o zadevi napisani uradni zaznamek o ne uvedbi postopka.

20.02.2020
TATVINA ODREZKOV IZ MEDENINE
Dva neznana storilca sta pred podjetjem na Ljubljanski cesti, na vozilo z rdečim kesonom naložila  zaboj z odrezki medenine in se s kraja odpeljala neznano kam in s tem oškodovala podjetje. Sledi pregled video posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VINJEN VOZNIK
Na Gmajnici je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.58 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

21.02.2019
NEDOSTOJNO VEDENJE NA JAVNEM KRAJU
Policisti so pred trgovino Hofer obravnavali intervencijo, kjer se je občan nedostojno vedel kazal sredinec, si slačil hlače, se prijemal za spodnji del in odganjal izpred trgovine prijaviteljico, zaradi česar se je počutila užaljeno in ustrahovano.  Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU  V KOMENDI
Patrulja je na podlagi klica občanke iz Komende prevzela najden denar, katerega je  našla na bankomatu Nove Ljubljanske banke v Komendi. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, kateri je pozabil denar pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame

POŽAR NA KOČI ZLATICA NA VELIKI PLANINI
Policisti smo bili obveščeni o požaru na koči Zlatica na Veliki Planini, kjer je bilo ugotovljeno, da je zagorela zaradi  počene dimniške tuljave, zaradi česar se je lesena stena ob dimniku pričela segrevat in posledično zagorela. Požar so pogasili gasilci PGD Kamnik in Kamniška Bistrica. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

PREGLASNI V STANOVANJU
Policisti so na Ljubljanski cesti zaradi vpitja in glasnega govorjenja obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Vir: Policijska postaja Kamnik 

Oglasno sporočilo