»Žaba« spet na stopničkah, upi iz SSK Mengeš ekipni državni prvaki

0
1448

Kot že vso sezono doslej je Anže Lanišek mengeške in slovenske barve zelo dostojno zastopal tudi prejšnji mesec, ko je prav tako bolj ali manj redno osvajal točke za svetovni pokal v smučarskih skokih. V Saporu je pristal na 17. in desetem mestu, na le eni izpeljani tekmi v Willingenu je zasedel 19. mesto, na prvih letošnjih poletih v Bad Mitterndorfu oziroma Tauplitzu pa je 23-letni Domžalčan izvlekel 17. in 31. mesto.
A še bolj kot novih točk se je »Žaba« sredi februarja razveselil novega (uradnega) osebnega rekorda (225 m), do katerega je poletel na Kulmu. Pri tem mu je bilo žal le, da je za las zgrešil klubski rekord SSK Mengeš, ki si ga z 226 metri iz Planice od leta 2005 lasti nekdanji svetovni prvak Rok Benkovič.
Potem ko je izpustil Rasnov, da si je malo odpočil in si znova napolnil baterije, je Lanišek spet zablestel v Lahtiju, kjer si je na prvi tekmi priskakal vrhunsko četrto mesto. Od tretje stopničke ga je ločilo vsega 0,8 točke! Na zmagovalni oder pa se je Anže povzpel že dan pozneje, ko je na ekipni preizkušnji prispeval viden delež k odličnemu drugemu mestu Slovenije.
V mednarodni konkurenci je iz mengeškega kluba nase opozoril tudi 15-letni Taj Ekart, ki je med skakalci, starimi do 17 let, na igrah OPA v Beljaku navdušil s tretjim mestom. V zelo dobri formi je februar pričakal tudi Benjamin Bedrač (do 14 let), ki je na preizkušnji za slovenski pokal na Gorenji Savi ugnal vso konkurenco in slavil zmago. Zatem se je »Beni« izkazal še s tretjim mestom v Planici, na državnem prvenstvu v Žireh pa je zasedel šesto mesto ter skupaj z Nikom Bergantom Smerajcem, Alenom Pestotnikom in Timotom Šimnovcem še peto na ekipni preizkušnji (do 15 let).
Med leto mlajšimi upi se je zlate kolajne na državnem prvenstvu v Vizorah veselil Nik Bergant Smerajc, ki je skupaj z Jako Pernetom, Alenom Pestotnikom in Timotom Šimnovcem ponesel SSK Mengeš tudi do naslova ekipnega državnega prvaka v konkurenci do 13 let. V tej starostni kategoriji je Niku Bergantu Smerajcu družbo na slovesni podelitvi najboljših delal tudi petouvrščeni Timo Šimnovec.
Med deklicami (do 12 let) si je na tamkajšnjem državnem prvenstvu srebrno odličje priskakala Živa Andrić, med dečki, starimi do 12 let, pa se je med najboljšo šesterico s četrtim mestom prebil tudi Alen Pestotnik. Prav zadnji dan februarja smo na tekmovanju gorenjske regije za pokal Cockte v Planici videli kar dve dvojni zmagi »orličev« iz SSK Mengeš: Nik Bergant Smerajc in Timo Šimnovec sta bila najboljša med dečki do 13 let, Jaka Perne in Hugo Weigl pa v konkurenci do 11 let. Na stopničke je skočila tudi drugouvrščena Živa Andrić.
Tako se je za mengeške upe končala še ena uspešna zima, ki jo bodo sklenili s skupnim ogledom skorajšnjega svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v Planici. Medtem se že potijo na suhih treningih, na katere so vsak ponedeljek ob 17. uri v telovadnico Osnovne šole Mengeš prisrčno vabljeni vsi otroci, ki sanjajo o tem, da bi postali skakalci.
Š. M.
Foto: Š. M.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here