Kronika policijske postaje Kamnik (od 24.2. do 1.3.2020)

0
1587

24.02.2020
SPOR MED ZAKONCEMA
Policisti so v Kamniku obravnavali intervencijo, kjer sta se med seboj sprla bivša zakonca in se oba nedostojno vedla drug do drugega. Obema kršiteljema je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

SPOR MED SOSEDOMA
Policisti so obravnavali intervencijo zaradi večletnega spora med sosedoma zaradi vinske trte, kjer je občan kršil javni red in mir s tem, da se ni hotel pogovoriti glede te problematike in soseda pozval k pretepu in mu pokazal nož. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

25.02.2020
TATVINA VOLANSKEGA OBROČA
Neznani storilec je v Mostah vlomil v osebni avtomobil znamke BMW iz katerega je odtujil volanski obroč vozila in tako oškodoval lastnico. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

TATVINA GORIVA IZ DELOVNEGA STROJA
V Nasovčah je neznani storilec poškodoval rezervoar na delovnem stroju in iz njega izvršil tatvino 70 l goriva. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU V KOMENDI
Patrulja je na podlagi klica občanke iz Komende prevzela najden denar, katerega je našla na bankomatu Nove Ljubljanske banke v Komendi. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, kateri je pozabil denar pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

ZLORABA MERCATOR PIKA KARTICE
Občan je v Hipermarketu Mercator pozabil Mercator pika kartico, katero je nato neznanec uporabil in opravil dva nakupa in ga oškodoval. Sledi pregled video posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

26.02.2020
ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policista sta imela na območju Kamnika v postopku osebo, katera je policistki izročila dve okrogli beli tableti v original embalaži z napisom Flormidal 15mg. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

ZASEG VOZILA
Policista sta imela na Kregarjevem v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo proti potrdilu o zasegu predmetov začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

NESPODOBNO VEDENJE OBČANKE
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer se je soseda neprimerno vedla in med vožnjo mimo stanovanjske hiše iz vozila kazala “sredinec”, zaradi česar se prijaviteljica počuti ponižano. Sledi zbiranje obvestil in pa ustrezen ukrep po zakonu o javnem redu in miru.

TATVINA VOZILA
Neznani storilec je preko noči iz parkirišča na Zikovi ulici odtujil osebni avtomobil znamke Renault Clio, rdeče barve, letnik 2013 ga spravil v pogon in se odpeljal neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

27.02.2019
NEDOSTOJNO VEDENJE NA JAVNEM KRAJU
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer se je občanka nedostojno vedla in vpila na sosedo, zaradi česar se je počutila užaljeno in ustrahovano.
Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep po zakonu o javnem redu in miru.

ZAPARKIRANA DOVOZNA POT
Na Steletovi cesti je neznani voznik z vozilom zaparkiral dovoz do garaž stanovanjskega bloka. Na kraju izdano obvestilo o prekršku.

28.02.2019
PROMETNA NESREČA
V naselju Volčji Potok se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeležena izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZASEG NEZNANE SNOVI
Policista sta imela v Kamniku v postopku občana, kateremu je bil pri postopku zasežen PVC “mlinček” v katerem je bila neznana zelena posušena snov rastlinskega izvora za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

29.02.2019
PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti smo bili s strani občanke obveščeni o nasilju v družini, kjer je kršitelj že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje ji večkrat grozil z nožem, jo stiskal za dele telesa jo ustrahoval in zasledoval. Ker gre za ponavljajoča se dejanja s strani kršitelja z elementi prekrška in možnosti ponovitve le teh mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

01.03.2019
VINJEN VOZNIK
Na Medvedovi ulici je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.92 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here