Novice iz Trzina v času koronavirusa

0
1225

Ekipa prostovoljcev iz Planinskega društva Onger, Kulturno-umetniškega društva Franc Kotar Trzin in seveda nepogrešljivega štaba Civilne zaščite Trzin je v treh dneh izdelala 3.200 zaščitnih mask iz 4-slojnih serviet materiala AirLaid, ki so ga kot primernega za nemedicinsko uporabo potrdili na UKC Ljubljana.

Pri izdelavi so pomembno pomagali tudi zaposleni na občinski upravi Občine Trzin, za kar se jim še posebej zahvaljujemo.

Zahvaljujemo se podjetju Seti d. o. o. za donacijo materiala in vsem prostovoljcem za njihovo delo!

Trzinski ODSEV
Foto: Arhiv CZ

_______________________________________________________________________

Štab CZ Občine Trzin je pričel z izdelavo zaščitnih mask za občane, ki jih bodo lahko uporabili v nezdravstvene namene oz. za zgoraj navedeno gibanje in zadrževanje v javnih zaprtih prostorih. Od danes dalje jih bodo pripadniki OŠCZ Trzin, ki jih boste prepoznali po uniformi ali odsevnem brezrokavniku delili pred vhodom v obe večji trgovini (Spar/stari Trzin in Mercator/Mlake) in pred pošto v OIC Trzin in sicer v času najmanj med 8. in 10. uro (po potrebi tudi dlje, saj je mask za posamično uporabo dovolj), ki je sicer namenjena vstopu v trgovino vsem, ki spadajo v t.i. ogroženo skupino. S to aktivnostjo bo Civilna zaščita nadaljevala tudi v naslednjih dneh. Maske boste deležni tudi za nujne opravke v zaprtih javnih površinah drugih trgovin in storitev. Prosimo vas, da se na mestih razdeljevanja obnašate samozaščitno do sebe in drugih oz. upoštevate del odloka, ki zadeva prepoved zbiranja.

Občina Trzin, 31.3.2020

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here