Kronika policijske postaje Kamnik (od 6.4. do 12.4.2020)

0
1730

06.04.2020
DELOVNA NESREČA
Policisti smo bili obveščeni o delovni nesreči v podjetju v industrijski coni v Žejah, kjer je delavec zaradi slabosti padel iz viličarja in se udaril v levi rebrni lok. Poškodovanega delavca so oskrbeli reševalci, ki so ga z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje. Sledi zbiranje obvestil in poročilo na pristojno državno tožilstvo.

INTERVENCIJA
Policisti so v Kamniku obravnavali intervencijo, kjer se je bivša partnerica neprimerno vedla, vpila in žalila bivšega partnerja. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog za kršiteljico po zakonu o javnem redu in miru.

DRUŽENJE NA FUŽINAH
Policista sta imela v Kamniku na parkirnem prostoru v postopku občana, ki sta se v vozilu družila in pogovarjala in s tem kršila odlok o prepovedi gibanja in zbiranja na javnih mestih in površinah v RS. Sledi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

ZASEG NEZNANE SNOVI
V Mostah je imela policistka v postopku občana, kateremu je bila zasežena PVC samozapiralna vrečka z neznano snovjo rastlinskega izvora zeleno-rjave barve za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

07.04.2020
PROMETNI DOGODEK
V naselju Oševek je prišlo do prometnega dogodka, kjer je se je kolesar peljal po naselju, ko mu je pod sprednje kolo pritekel in trčil neznani maček sled česar je kolesar padel in se lažje telesno poškodoval. O dogodku sledi uradni zaznamek.

IGRANJE NOGOMETA
Policista sta imela v Soteski v postopku občane, ki so se družili na travniku in igrali nogomet in s tem kršili odlok o prepovedi gibanja in zbiranja na javnih mestih in površinah v RS. Sledi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

08.04.2020
VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA
Na regionalni cesti Kamnik – Ločica je bila ustavljen voznik, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.66 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

GLASNA GLASBA
Policisti so v Vrhpoljah obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanjski hiše kršitelja, kateri je jakost le te zmanjšal ob prihodu policistov na kraj. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

09.04.2020
KOLESARIL IZVEN SVOJE OBČINE
Policist je imel v Stahovici v postopku kolesarja, ki je kršil odlok začasne prepovedi gibanja izven občine bivanja s tem, da se je iz Domžal peljal v Kamniško Bistrico. Sledi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

SPOR MED SOSEDI
Policisti so v Podgorju obravnavali intervencijo, kjer se je sosed nedostojno vedel do svoje sosede. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

10.04.2020
KURJENJE V NARAVNEM OKOLJU
Policisti so bili obveščeni o kurjenju v naravnem okolju na vrtu samostana v Mekinjah. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Uredbi o varstvu pred požarom v naravnem okolju.

GORSKA NESREČA
Občan je obvestil, da je pod Kokrškim sedlom v grapi našel moško truplo. Na kraj so odšli s helikopterjem Slovenske vojske policist gornik, gorski reševalci, dežurna zdravnica, ki so pod Kalško goro v grapi našli moško truplo. Pokojni je odšel v gore neprimerno obut in opremljen, pri sebi pa ni imel nobenega dokumenta s katerim bi se ugotovila identiteta pokojnega. Pokojni je bil pripeljan v dolino in odpeljan na ISM. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

11.04.2020
SPOR MED SOSEDI V PODGORJU
Policisti so obravnavali intervencijo zaradi večletnega spora med sosedoma zaradi meje, kjer je občan kršil javni red in mir s tem, da je vpil in grozil sosedu. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

12.04.2020
GLASNO GOVORJENJE IN DRUŽENJE NA TERASI
Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi glasnega govorjenja in druženja na terasi stanovanja. Policista sta kršitev neposredno zaznala in kršitelju izdala plačilni nalog.

SPOR NA RC KAMNIK-STAHOVICA
Policista sta na regionalni cesti Kamnik-Stahovica v bližini smodnišnice obravnavala spor med kolesarjem in motoristom, ki se je mimo kolesarja pripeljal z večjo hitrostjo, kar je pripeljalo do spora in pretepa med udeleženima. Motoristu je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here