Kronika policijske postaje Kamnik (od 20.4. do 27.4.2020)

0
1780

20.04.2020
NEDOSTOJNO VEDENJE
Policisti so v Kamniku pred trgovino Lidl obravnavali intervencijo, kjer se je starejši občan razburil, neprimerno vedel, vpil in žalil varnostnika pred trgovino. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog za kršitelja po zakonu o javnem redu in miru.

Z VOZILOM IZVEN SVOJE OBČINE
V industrijski coni Žeje smo imeli v postopku voznika, ki je kršil odlok začasne prepovedi gibanja izven občine bivanja s tem, da se je iz Most peljal v Vodice. Sledi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

VOŽNJA POD VPLIVOM PREPOVEDANIH SUBSTANC
Pri kontroli prometa je bil ustavljen voznik, ki je kazal očitne znake apatičnosti, upočasnjenosti. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je bil ob pravilni uporabi negativen. Zaradi ugotovitve ali je udeleženec pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi, ki zmanjšujejo njegovo sposobnost za vožnjo mu je bil odrejen preizkus z napravo DrugWipe 6S iz katerega je bilo nadaljnje razvidno, da je indikator pri vozniku zaznal prisotnost prepovedane droge, kanabis/THC. Na kraju mu je bila prepovedana nadaljnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

21.4.2020
TATVINA GORIVA
Na bencinskem servisu OMV je neznani voznik natočil vozilo in pa dodatno kantico z gorivom in s kraja odpeljal ne da bil poravnal račun. Sledi pregled posnetkov, zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

NESPORAZUM MED ZAKONCEMA
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer je prišlo do prepira med zakoncema zaradi uporabe bančne kartice in nastalih finančnih težav med katerim je partner večkrat udaril svojo partnerico. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

GLASNO GOVORJENJE IN DRUŽENJE V STANOVANJU
V Kamniku smo obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi skakanja, lovljenja in vpitja v stanovanju enega izmed blokov. Policista sta kršitev ugotovila posredno in na podlagi izjave prijaviteljice kršitelju izdala plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

22.04.2020
POZABIL DENAR NA BANKOMATU
Občan se je zglasil in povedal, da je na bankomatu Nove Ljubljanske banke na Bakovniku pri trgovini Tuš dvignil denar, katerega je nato pozabil v reži bankomata. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

23.04.2020
POVOZIL SRNO
S strani občana smo bili obveščeni, da je v naselju Stebljevek povozil srno in poškodoval vozilo. Voznik je izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

24.04.2020
PROMETNA NESREČA
V Kamniku se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZADRŽEVANJE NA KRIŽKEM BAJERJU
Policista sta imela na Križkem bajerju v postopku občana, katera sta se družila in kršila odlok o začasni prepovedi gibanja in druženja, katera sta se po postopku razšla. Sledi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

25.04.2020
TATVINA DENARJA
Občan se je zglasil na postajo in prevzel najdeno denarnico in ob pregledu le te ugotovil, da mu je neznanec odtujil gotovino v višini 400 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA SKIROJA NA TRŽNICI
Neznanec je izkoristil priložnost in v času prodaje oškodovanca na tržnici pristopil do nezavarovanega električnega skiroja znamke Xiaomi M365 PRO, katerega je imel za leseno kočo in ga odtujil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

DRUŽENJE NA JAVNEM KRAJU
Policisti so pri kontroli prometa v času vikenda obravnavali več kršitev začasne prepovedi gibanja občanov izven občine bivanja. Vsi so bili na kraju seznanjeni s kršitvijo, sledijo pa predlogi prekrškovemu organu.

26.04.2020
INTERVENCIJA V KAMNIKU
Obravnavali smo intervencijo, kjer je sta se med seboj sprla mati in sin zaradi ključev od stanovanja in osebnega vozila. Sledi zbiranje obvestil in ukrep po zakonu o javnem redu in miru.

27.04.2020
INTERVENCIJA
Policisti so v Kamniku obravnavali intervencijo, kjer se je občan do svoje partnerice vedel na drzen, nasilen, nesramen in žaljiv način in s takšnim vedenjem pri njej povzročil občutek ponižanosti, ogroženosti, prizadetosti in strahu. Kršitelju bo izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo