Kronika policijske postaje Kamnik (od 11.5. do 17.5.2020)

0
1273

11.05.2020
INTERVENCIJA V ŠMARCI
Policisti so v Šmarci obravnavali intervencijo, kjer se je občanka nedostojno vedla in odrinila občana pri postavljanju obcestnega ogledala, ki omogoča boljšo vidljivost iz stranjske na prednostno cesto. Na kraju je bil kršiteljici izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

POSKUS VLOMA V VOZILO
Neznanec je v popoldanskem času v Šmarci z neznanim predmetom na vzvod skušal vlomiti v osebni avtomobil, vendar je od dejanja odstopil in povzročil materialno škodo.
Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

INTERVENCIJA V KOMENDI
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer se je zaenkrat še neznani občan v Komendi pred trgovino Spar nedostojno vedel, zmerjal in odrinil prijaviteljico. Sledi zbiranje obvestil in zoper kršitelja sledi plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

12.05.2020
VLOM V LOPO V ŠMARCI
Policisti so v Šmarci obravnavali vlom v lopo in sicer je neznani storilec preko noči z neznanim predmetom na vzvod vlomil v vrtno lopo iz katere je odtujil dve kolesi. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

ZASEG VOZILA
Policista sta imela na Ljubljanski cesti v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo omenjeno vozilo proti potrdilu o zasegu predmetov začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

13.05.2020
PROMETNA NESREČA
Na Ljubljanski cesti se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

SPOR MED SOSEDI
Policisti so na Duplici obravnavali intervencijo, kjer je prišlo do verbalnega spora in žaljenja med sosedi zaradi vrat skupne sušilnice na naslovu. Vsem kršiteljem je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

VINJEN VOZNIK
V Preserjah pri Radomljah je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.71 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI
Policist je v Kamniku kršitelju na podlagi 123.čl.ZP-1 in proti Potrdilu o zasegu predmetov zasegel aluminijasti zavitek z vršički neznane zelene posušene snovi, rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

14.05.2020
NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
Občanka je sporočila, da je 13.5.2020 v Stranjah pri trgovini Tuš na bankomatu Nove Ljubljanske banke našla denar. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, kateri je pozabil denar pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

INTERVENCIJA
Policisti so na Markovem obravnavali intervencijo, kjer je sin verbalno napadel svojo mamo in jo prestrašil. Sledi zbiranje obvestil in ukrep po zakonu o javnem redu in miru.

15.05.2020
POZABIL DENAR NA BANKOMATU
Občan se je zglasil in povedal, da je na bankomatu Gorenjske banke na bencinskem servisu v Žejah dvignil denar, katerega je nato pozabil v reži bankomata. Najditelja naprošamo, da ga sam prinese na policijsko postajo Kamnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINE V TRGOVINI HOFER
Policisti so v trgovini Hofer obravnavali več tatvin prehrambenih izdelkov. Sledi pregled video posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

GLASNA GLASBA
Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanju kršitelja, kateri je jakost le te zmanjšal ob prihodu policistov na kraj. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

16.05.2020
TATVINA DENARJA V MEKINJAH
V Mekinjah je neznana ženska danega opisa, stara 55-60 let, črnih daljših las, močnejše postave, visoka 170 cm, govorila je srbo-hrvaški jezik, oblečena v krilo in karirasto jakno v modrih tonih okoli 10.30 ure vstopila v odklenjeno hišo in iz sobe odtujila denarnico iz druge denarnice pa je odtujila 20 eur in s kraja odšla.  Občane naprošamo v kolikor bi karkoli vedeli o neznani ženski naj to sporočijo na 113, prav tako pa jih opozarjamo na samozaščitne ukrepe.

17.05.2020
VLOM V LOKAL V KOMENDI
Neznana storilca sta z razbijanjem stekla vhodnih vrat lokala vstopila in odtujila več štek cigaret. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
V Komendi se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo