Podmladek: Helios Suns Matica MB, ekipa U19 A, sezono končala na 1. mestu

0
1393

Preden gre letošnje tekmovalno leto čisto h koncu, pri nas bomo migali vse do konca meseca junija, je prav, da se ozremo tudi na rezultate oz. dosežke naših mlajših ekip. Začeli bomo pri najstarejši zasedbi, fantih U19 A, ekipi Helios Suns Matica MB, ki jo je v letošnji sezoni vodil Dejan Čikić, pomagal mu je Jure Močnik.

Začnimo kar pri državnem prvenstvu, ki se je za vse naše mlajše ekipe predčasno končalo v mesecu marcu. Helios Suns Matica MB, fantje letnika 2001 in mlajši, so v celotni sezoni zabeležili 18 zmag in zgolj 2 poraza. Po enkrat so morali priznati premoč AKK Braniku in Cedeviti Olimpiji A. Sicer so ekipe dejansko odigrale vse tekme rednega dela, žal pa je zmanjkalo časa za igranje zaključnega turnirja, v katerega bi mladi Domžalčani vstopili s 1. mesta, ki so ga zasedali po koncu 2. dela prvenstva. Tudi zato so fantje letošnjo sezono uradno končali kot prvouvrščena ekipa, a brez naziva “državni prvaki”.

Kapetan zasedbe Helios Suns Matica MB je bil Vid Rener, najboljši strelec v državnem prvenstvu pa Bine Prepelič, ki je v povprečju beležil po 18,5 točke na tekmo.

Je pa treba dodati, da ta ekipa pravzaprav sploh ni opravljala skupnih treningov, saj je veliko fantov nastopalo tudi za razne članske ekipe, kjer so nabirali dragocene izkušnje igranja proti močnejšim nasprotnikom. Nal Jurak in Vid Rener sta bila posojena na Ježico v 3. SKL, Tim Šujica pa k Jančam. Jan Maček je v 2. SKL igral za Ljubljano, Bine Prepelič pa je sezono začel pri Iliriji, a je bil kasneje “prestavljen nazaj” k članom Helios Suns, kjer je treniral tudi Uroš Šikanić. Jure Snoj in Luka Smodiš sta bila zaradi poškodb odsotna vso sezono, tudi zato je trener Dejan Čikić med sezono ekipi priključil še Davida Savića in Alena Toromana iz ekipe U17. Preostala dva “kadeta” v ekipi sta bila, že od začetka sezone, Jošt Flerin in Tibor Mirtič, Matej Žmaucar pa je zaradi šolskih obveznosti treniral malo manj redno. Omenimo, da so fantje med sezono odšli tudi na turnir v Vinkovce (Hrv), da bi se ekipa malo bolj “spoznala”, izlet pa je bil z osvojitvijo turnirja tudi zelo uspešen.

Dejan Čikić, trener ekipe U19 A: “Kot je praksa že zadnjih nekaj let, smo tudi letos polovici ekipe U19 ponudili nabiranje izkušenj na različnih nivojih članskih tekmovanj, tako da pravih U19 treningov skorajda nismo imeli. Kljub temu se je ekipa med sezono zelo dobro povezala in zasluženo dosegla 1. mesto v predčasno prekinjenem državnem prvenstvu.”

Verjamemo, da bi zdaj poročali tudi o reprezentančnih kandidatih mladinske in mlade reprezentance, a so fantje, zaradi koronavirusa, žal ostali tudi brez letošnjih evropskih prvenstev. Prihodnje leto bodo večino bremena, ker je letnikov 2002 v klubu malo manj, nosili predvsem fantje rojeni v letu 2003.

Na tem mestu izrekamo veliko zahvalo za podporo tudi podjetju Matica MB, enemu vodilnih dobaviteljev pritrdilne tehnike v Sloveniji in na trgu zahodnega Balkana, ki ga zdaj najdete na novi lokaciji v Poslovni coni Komenda.

Gašper Papež
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here