Trojni umor v Škocjanu pri Domžalah: moški zabodel tri osebe

0
3614

Pri Domžalah se je zgodila huda tragedija, v kateri so življenje izgubile tri osebe.

S policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili danes okoli 11.30 obveščeni o tragičnem dogodku na območju Domžal. Po do sedaj znanih okoliščinah je 24-letni moški z ostrim predmetom poškodoval tri sorodnike stare 81, 74 in 51 let, ki so v dogodku dobili tako hude poškodbe, da so na kraju umrli.
Po poročanju portala 24ur.com se je moški znesel nad svojo babico, dedkom in stricem.

V vasi Škocjan v občini Domžale se je zgodil trojni umor. 24-letnik je z nožem na grozovit način ubil dedka, babico in strica. Po naših informacijah je domnevni storilec iz hiše prišel okrvavljen z orožjem v rokah in se ob pozivu predal policistom. Trenutno je v pridržanju, privedli pa ga bodo pred preiskovalnega sodnika. Ogled kraja dogodka sicer še poteka.

24-letnega mladeniča iz vasi Škocjan pri Domžalah so 15.6. zjutraj privedli k preiskovalnemu sodniku na ljubljansko okrožno sodišče. Vse od sobote, ko se je zgodil trojni umor, je bil osumljenec v priporu, potem ko se je policiji brez besed predal na kraju zločina. Znano je tudi, da je sam poklical policijo, po naših neuradnih informacijah pa je ob klicu na interventno številko policije 113 zagrozil, da bo ubil tudi svoja starša in mlajšo sestro, ki so se v času umora nahajali v bližnji hiši.

Tiskovna predstavnica PU Ljubljana Aleksandra Golec je včeraj potrdila, da je storilec v pridržanju. Kriminalistična preiskava medtem intenzivno poteka naprej, kaj je vodilo mladeniča v tako grozovito dejanje, pa še ni znano. Policija sicer storilca v preteklosti še ni obravnavala zaradi nasilnih kaznivih dejanj. Kot smo že poročali, je po naših informacijah 24-letnik kot orožje uporabil nož. Pokojni so bili stari 81, 74 in 51 let, je potrdila policija.
Čeprav je trenutno o višini kazni – seveda, če bo 24-letnik spoznan za krivega – težko govoriti, bi mu lahko glede na trenutno znane okoliščine dosodili tudi dosmrtno zaporno kazen, ki je pri nas v veljavi od leta 2008. Če bo med preiskavo ugotovljeno, da je osumljeni na grozovit ali zahrbten način sorodnike naklepno umoril ali pa da jih je umoril iz koristoljubnosti, morilske sle ali brezobzirnega maščevanja, bi lahko v zapor šel tudi do konca življenja. Ker pa je naklepnost zelo težko dokazati, dosmrtna kazen pri nas ni bila dosojena še nikomur.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here