Cilj smo dosegli

0
685

Nogometaši Domžal so v Velenju prišli do prve zmage po 4. decembru 2019. Ob zmagi s 3:2 so se med strelce vpisal Matic Fink, Matej Podlogar in Senijad Ibričić, ki je z 28. golom postal tudi 6. domžalski strelec v Prvi ligi Telekom Slovenije. Obenem sta za mejnik poskrbela tudi Slobodan Vuk, ki se je na 4. mestu večne lestvice po številu nastopov izenačil z Gabrom Dobrovoljcem (172), in Zeni Husmani, ki se je s 147. odigranimi tekmami na 8. mestu izenačil z Ivanom Knezovićem.

Dejan Djuranović (glavni trener): ”Z osvojeno zmago sem seveda zadovoljen, saj smo do nje prišli po zelo dolgem času. Vedeli smo, da bo tekma zahtevna, igralci Rudarja namreč nastopajo razbremenjeno, saj nimajo več kaj izgubiti. Časa za pripravo nismo imeli veliko, vendar zmaga je zaslužena. Vodili smo s 3:0, imeli vse pod nadzorom, po dveh napakah so se nam domači sicer malce približali, toda črni niz smo uspešno prekinili, kar je v tem trenutku najpomembnejše.”

Matic Fink (strelec prvega zadetka): ”Končno smo prišli do treh točk! Dvoboj je bil na koncu malce dramatičen, vendar pokazali smo svoj pravi karakter in izborili zasluženo zmago, ki bo zagotovo predstavljala lepo popotnico pred naslednjo tekmo, kjer si želimo vknjižiti novo zmago. Zadetka, ki je malce nevsakdanji, sem izjemno vesel. Vztrajal sem do konca, izkoristil napako domačih in trud je bil poplačan. Ko je bila žoga v mreži so bili občutki fantastični, saj sem se med strelce vpisal po dolgem času.”

Ivan Makovec (debitant): ”Ob svojem prvem nastopu za člansko ekipo sem izjemno vesel in ponosen. Zelo lepo je, ko ob debiju zabeležiš tudi pomembne tri točke, ki so pred nedeljskim srečanjem z Olimpijo ključnega pomena. Sam bom v prihodnje še naprej treniral po najboljših močeh, vsako naslednjo ponujeno priložnost pa bom zgrabil z obema rokama, saj je redno nastopanje v dresu Domžal moja zelo velika želja!”

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

Oglasno sporočilo