V Judo klubu Komenda izpite za višji pas uspešno opravilo preko 100 judoistov

0
1402

V sredo, 17.6.2020 so judoisti Judo kluba Komenda opravljali izpite za višje pasove, kjer je preko 100 judoistov uspešno opravilo izpit ter prejelo višji pas.
Predsedniku izpitne komisije g. Milanu Kunčiču iz Jk Olimpija, so prikazali tehnično pravilne mete, končne prijeme, vzvode in borbene akcije ter odgovarjali na teoretična vprašanja. Za višje pasove (2. kyu in 3. kyu) – moder in zelen pas, je bilo potrebno prikazati tudi kato – to je oblika v naprej določenih tehnično dovršenih metov, ki se izvajajo zelo usklajeno in v pravilnem časovnem zaporedju. Izpit za 2. kyu – moder pas je uspešno opravil Anej Kladnik Volf, izpit za 3. kyu – zelen pas pa Haya Veinhandl Obaid, Angelina Pajić in Žiga Pahor. Izpitov se je udeležila večina članov iz vseh lokacij: Trzin, Komenda, Kamnik, Šmartno v Tuhinju, Stranje, Nevlje in Litija. Vsi kandidati so bili dobro pripravljeni, ne glede na to, da so bili prikrajšani skoraj za 2 meseca treningov. Čestitamo vsem judoistom in njihovim trenerjem.
Ker pa izpiti za višje pasove v judu potekajo žele v osnovni šoli, mali vrtčevski judoisti pa prav tako že obvladajo judo padce, prevale in kotaljenja, pa smo tudi njim omogočili prikaz znanja, kjer so ob uspešno opravljenem »preizkusu« otroci prejeli diplomo in našitek za kimono z judo pando – maskoto Judo kluba Komenda. Na polaganju jih je obiskala tudi naša prijateljica judo panda in jih nagradila z bonboni. Otroci so se preizkusili tudi v spretnostnem poligonu, kjer so prva tri mesta osvojili: 1. Aleksandar Ninić, 2. Lili Globočnik in 3. Klemen Juš Pekošak.

Čestitamo.

Katarina Kumer


 

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here