Prodnik z zabojnikov krade ključavnice katere so uporabniki kupili

0
2253

Dopis Prodniku s strani upravitelja Aktiva d.o.o.

S strani lastnikov smo bili obveščeni, da ste v sredo 10.6.2020 na lokaciji Dragarjeva 13a v Domžalah, ob pobiranju smeti odtrgali pokrov zabojnika na katerem je bila nameščena ključavnica. Prosimo, vas da naveden pokrov s ključavnico vrnete nazaj na lokacijo.

V tem času smo bili obveščeni da ste dostavili že nov zabojnik vendar brez ključavnice. Etažni lastniki so navedeno ključavnico kupili in jo želijo nazaj. V kolikor ključavnice več nimate, poskrbite, da se namesti nova vključno z novimi ključi. Na omenjeni lokaciji so trije lastniki stanovanj.
AKTIVA d.o.o.

Spoštovani,
ob pregledu evidenc smo ugotovili, da imate na naslovu Dragarjeva ulica 13A, 1230 Domžale, odjemno mesto št. 6356.1, v uporabi zabojnik za embalažo v velikosti 240 litrov, zabojnik za mešane komunalne odpadke v velikosti 120 litrov in zabojnik za biološke odpadke v velikosti 80 litrov. V preteklosti ste imeli na 120-litrskem zabojniku za mešane komunalne odpadke vgrajeno ključavnico, ki ste jo kupili pri nas. Z nakupom ste hkrati plačali tudi montažo ključavnice.
Kot sva se pogovarjala po telefonu, se ključavnice že nekaj let lahko le najame, nakup pa ni več mogoč. Če namreč pride do menjave zabojnika zaradi poškodbe ali spremembe volumna, bi moral uporabnik v primeru lastniške ključavnice plačati premontažo, kar je uporabnike odvračalo od menjave zabojnikov. Prav tako so morali uporabniki kriti stroške popravil in servisiranja v primeru okvare ključavnic. V primeru najema ključavnice pa so v ceno najemnine vključene tudi morebitne premontaže ključavnic na druge zabojnike, zamenjave ključavnic v primeru okvar in redno servisiranje (vsako jesen so ključavnice pregledane in pripravljene na zimske razmere). Z vidika vzdrževanja, servisiranja ključavnic in sprememb volumna oz. zamenjav zabojnikov je torej storitev najema gravitacijskih ključavnic za uporabnika vsekakor bolj prijazna.
Če na zabojnikih potrebujete ključavnice, ki onemogočajo nepooblaščeno odlaganje odpadkov zabojnike, morajo biti te nameščene na vseh zabojnikih. V primeru, da je ključavnica samo na eni vrsti zabojnikov, z vidika ločevanja odpadkov postanejo problematični ostali, nezaklenjeni, zabojniki. Če nekdo pozabi ključ, se običajno namreč zgodi, da smeti odvrže v nezaklenjene zabojnike.
V nadaljevanju posredujemo nekaj informacij glede vgradnje ključavnic.
Gravitacijske ključavnice lahko zaradi tehničnih lastnosti namestimo samo na zabojnike, ki se odpirajo ročno in ne na zabojnike, ki se odpirajo s pedalom. Mesečna najemnina za ključavnico znaša 2,5 EUR + DDV. Storitev najema ključavnice se obračuna na mesečnem računu za komunalne storitve. Poleg ključavnice dobite en ključ za odpiranje zabojnika. Če potrebujete dodatne ključe, si jih lahko izdelate sami.
Če želite, da se več zabojnikov odpira z enim ključem, je možno predelati ključavnice, da se odpirajo z istim ključem. Strošek predelave znaša 8 EUR + DDV / ključavnico. V primeru dveh ključavnic je potrebno predelati eno ključavnico, v primeru treh zabojnikov pa je predelava potrebna pri dveh ključavnicah. Pri tem tudi odpadejo ključi, ki so sicer zraven ključavnice, saj so vse ključavnice predelane na en ključ.
Za naročilo ključavnic potrebujemo pisno potrditev ter ali se naj vsi zabojniki odpirajo z istim ključem. Nadalje bomo na zabojnike iz skladišča namestili ključavnice in vam jih dostavili na lokacijo. Montaža ključavnice se izvede v roku enega do dveh tednov.
Ključavnice seveda niso obvezne, gre za nadstandardno storitev. Lahko se odločite tudi, da ključavnic ne boste naročili in zabojnike postavite na mesto, kjer nepooblaščenim osebam ni omogočen dostop in jih v skladu z urnikom odvozov na dan odvoza postavite na prevzemno mesto.
JKP Prodnik Domžale

Oškodovani lastniki ključavnice so se pritožili.
Prosimo občane, če se jim je kaj podobnega zgodilo, da nas obvestite.

Komplet sestavljata ključavnica in ključ za zaklep pokrova zabojnika. Montaža ni vključena v ceno. Cena je 36,60 EUR.
Vir: Vse za odpadke

Iz tiskane izdaje NOV!CE 5 2020

Oglasno sporočilo