Savate klub Domžale na državnem Savate prvenstvu 2020 z odličnimi športnimi uspehi

0
1342

Savate klub Domžale deluje že 15 let. V nedeljo 5. julija 2020 so se člani in članice ponovno v velikem številu udeležili državnega Savate prvenstva skupaj z močno konkurenco ostalih klubov v bojih lahkega kontakta Assault za državnega prvaka v različnih kategorijah v okviru Slovenske Savate zveze. V zraku je bilo čutiti prijazno in prijateljsko atmosfero, saj se zaradi izrednih razmer že dolgo nismo srečali.

Tekmovalci so se sprva ogreli, sledila je slovenska himna za otvoritev začetka tekmovanja, ki jo je na saksofon zaigral Alen Koštić iz SKD. Po napotkih sodnikom s strani našega trenerja in mednarodnega savate sodnika Bojana Rusjana so sledile borbe. Borci SKD so pogumno in srčno preverili svoje znanje s člani drugih savate klubov. Dvoboji ali sparingi so potekali po načelu lahkega kontakta Assault in bili pošteno točkovani s strani treh sodnikov iz različnih klubov. Med borci se je čutilo vzajemno spoštovanje in športni duh.

Prvo mesto v kategoriji kadetk je za Savate klub Domžale osvojila Mojca Umek, pri kadetih pa je zlato medaljo osvojil Miha Kralj.

Svoje odlično znanje savata so kot vedno pokazali tudi: Andraž Rojc, Andrej Breznik, Gaja Napotnik Skrt, Bojan Rusjan, Alen Kostič, Štefan Vukovič in Žan Šubelj. Posebna pohvala gre začetnikoma Manci Rojc in Jaku Vavpetiču, ki sta pokazala, da se v kratkem času lahko pomeriš z najboljšimi v svoji kategoriji in tako pridobiš odlične borbene izkušnje ter na ta način napreduješ.

Hvala organizatorju prvenstva, Slovenski savate zvezi, za odlično organizirane borbe in dobro počutje tekmovalcev. Zahvala tudi Občini Domžale za nenehno spodbudo naše atraktivne borbene športne aktivnosti.

Francoski boks ali Savate je namenjen za vse generacije ne glede na spol ali starost, kondicijo ali predznanje, zato ste vabljeni prav vsi na trening že na poletne treninge ali na zastonj mesec september vsak torek, sredo in četrtek od 17:30 do 19:30 v mali telovadnici OŠ Venclja Perka Domžale, kjer dobite vse potrebno za kvaliteten trening. Vse informacije o naši dejavnosti dobite na našem Facebook in Instagram profilu ter spletni strani našega društva, pokličete pa lahko tudi predsednika kluba Bojana Rusjana na telefonsko številko 041 545 109. Lep športni savate pozdrav – Salut!

Avtor: Savate klub Domžale;
foto: Savate klub Domžale

Oglasno sporočilo