Helios Sunsi začenjajo 10. avgusta

104

Nova košarkarska sezona je pred vrati. Po turbolentnem zaključku prejšnje, vsi že nestrpno pričakujemo prve aktivnosti v sezoni 2020/21, ki jo bodo Helios Sunsi začeli  drugi ponedeljek v avgustu. Poleg članske ekipe bodo takrat s prvimi treningi začeli tudi vsi fantje od U15 dalje, mlajši U13 in U11 pa začenjajo teden dni pozneje.

Članska zasedba se bo pod vodstvom trenerja Dejana Jakare, njegovega pomočnika Grege Nachbarja ter trenerjev za telesno pripravo Janeza Konjarja in Gašperja Šolna prvič zbrala v ponedeljek, 10. avgusta. Na treningu bodo prisotni vsi košarkarji s podpisanimi pogodbami (Daniel Vujasinović, Tadej Ferme, Adrian Hirschmann, Urban Oman, Blaž Mahkovic, Bine Prepelič, Uroš Šikanić in Gezim Morina), mladi Anej Orel, Tibor Mirtič in Tim Šujica, morda še kakšen novinec, ter po potrebi še kdo iz mladinskega pogona kluba. Verjetno se zna treningom priključiti še kateri od “prostih” slovenskih košarkarjev, ki se bodo pod streho Športne dvorane Domžale poskušali čim bolje pripraviti na prihajajočo sezono.

 

Blaž Mahkovic

Člansko ekipo v pripravljalnem obdobju čakata dva turnirja, na vsakem bodo odigrali po dve tekmi. Prvi bo konec avgusta (28.-29. 8.) v Brnu, na Češkem (poleg Helios Sunsov še Patrioti Levice (Svk), Atomeromu SE Pacs (Mad) in domači Basket Brno), drugi pa v začetku septembra (10.-11. 9) v Szombathelyju, na Madžarskem (poleg Helios Sunsov še madžarski Falco BC s trenerjem Gašperjem Okornom, Atomeromu in KTE-Duna Aszfalt Kecskemét).

16. septembra člane v Zrečah čaka še težek preizkus z nemškim bundesligašem Mitteldeutscher BC, preostale pripravljalne tekme, skupaj jih je načrtovanih med 8 in 10, pa bodo predvidoma odigrane v domžalski dvorani, s slovenskimi klubi.

Da mladi ne bodo preveč zaostajali za svojimi vzorniki iz članske ekipe, bodo prav tako 10. avgusta s prvimi aktivnostmi začeli tudi fantje U15, U17 in U19, medtem ko bodo najmlajši, fantje U11 in U13, s treningi začeli teden dni pozneje, 17. avgusta. Otroci in starši bodo o terminih prvih treningov pravočasno obveščeni.

(foto: Gašper Papež; slike so s prvega treninga v lanski sezoni)
Gašper Papež
Oglasno sporočilo