Kronika Policijske postaje Kamnik (od 27.7. do 2.8.2020)

0
1780

27.7.2020, TATVINA MOTORNEGA KOLESA HYOSUNG
Policisti so obravnavali tatvino motornega kolesa Hyosung, modre barve, nameščenih registrskih številk LJ ST-35. Do tatvine je prišlo na Fužinah v Kamniku. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

28.7.2020, TATVINA REGISTRKIH TABLIC NA FUŽINAH
Policisti so obravnavali tatvino registrskih tablic KP JE-996 na parkirišču železniške postaje Graben. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

29.7.2020, POŽIG VOZILA NA SAMOSTANSKI
Patrulja je bila obveščena, da na Samostanski gori avtomobil. Ob prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z neznano vnetljivo snovjo zanetil požar le to podtaknil pod parkirano vozilo, zaradi česar se je vozilo vnelo in pričelo goreti. Gasilci so vozilo pogasili nastala materialna škoda za okoli 6000 eur.

29.7.2020, VANDALIZEM PRED VRTCEM V KOMENDI
Policisti so bili obveščeni o vandalizmu na igrišču vrtca v Komendi. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so neznanci v času od 24.7.2020 do 28.7.2020 preplezali ograjo vrtca, nato pa so popivali na vrtčevskih klopeh pri tem pa uničevali zunanji inventar. Sledi zbiranje obvestil.

29.7.2020, INTERVENCIJA NA LIVARSKI
Patrulja je bila napotena na Livarsko, kjer se je v enem od stanovanj sliši močan mehanski hrup. Prijaviteljica pove, da se to dogaja konstantno, zaradi česar je pod stresom. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

30.7.2020, PROMETNA NESREČA NA RELACIJI MENINA IN OKROG PRI MOTNIKU
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči na relaciji iz smeri Špitalič, Okrog pri Motniku proti Menini. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil motorno kolo iz smeri Menine Planine proti Okrogu, kjer je na makadamski poti zavrl, zaradi česar je prišlo do zdrsa motorja in posledično padca voznika. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

31.7.2020, VLOM V ŠOTOR PODJETJA TPS IMP
Patrulja je bila napotena o vlomu v šotor podjetja TPS IMP d.o.o. na Korenovi cesti. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so neznanci v času od 29.7.2020 do 31.7.2020 z neznanim ostrim predmetom prerezali šotor in tako prišli v notranjost. Iz notranjosti so odtujili baker v skupni vrednosti cca. 70.000 eur. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

31.7.2020, VINJEN VOZNIK
Patrulja je imela na območju Stahovice v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 1,01 miligram alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi odložilni predlog na okrajno sodišče v Kamniku.

31.7.2020, TATVINA DVEH KOLES NA GMAJNICI V KOMENDI
Policisti so obravnavali tatvino koles v Komendi. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec v času od 30.7.2020 do 31.7.2020 odtujil dva treking kolesa znamke Focus in Lappier. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

1.8.2020, TATVINA KOLES NA LJUBLJANSKI CESTI
Policisti so na Ljubljanski cesti obravnavali tatvino zaklenjenega k kolesa znamke Giant, črno-rdeče barve. Do tatvine je prišlo v času med 31.7.2020 in 1.8.2020. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

1.8.2020, ZASEG NEZNANE SNOVI NA MAISTROVI
Policisti so na avtobusni postaji v Kamniku imeli v postopku osebo, katera je imela pri sebi neznano belo prašnato snov in neznano zeleno rjavo snov rastlinskega izvora. Omenjene snovi bodo poslane v nadaljnjo analizo v kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedane substance sledi hitri postopek.

1.8.2020, PROMETNA NESREČA NA PRELAZU KOZJAK
Policisti so bili obveščeni, da je prišlo na Kozjaku do čelnega trčenja med motornim kolesom in osebnim avtomobilom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik motornega kolesa vozil po regionalni cesti iz smeri Špitaliča proti naselju Cirkuše. Ko je pripeljal v ostri desni ovinek je izgubil oblast nad motorjem in trčil v prednji del osebnega avtomobil, ki je v tistem trenutku pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Motorist je v nesreči zadobil hude telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan na UKC Ljubljana. Motoristu bo izdan plačilni nalog.

2.8.2020, PROMETNA NESREČA Z POBEGOMA
Policisti so na naslovu Ulica Matije Blejca obravnavala prometno nesrečo s pobegom, kjer naj bi neznani voznik trčil v drsno ograjo in s kraja odpeljal ne da bi oškodovancu nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo