Kislice, domislice … (Domžalsko-kamniške NOVICE 6 2020)

0
1920

Občani nas sprašujejo in prosijo, da naslovimo prošnjo za odgovor županu, kdaj bo odstranjen neugledni objekt na Kolodvorski ulici, ki je znan po imenu Vatikan.
Ker je objekt v lasti notarke in odvetnikov v bližnji stavbi, Občina nima pristojnosti za ukrepanje. Rešitev bi bila v sprejetem ustreznem odloku ali v dogovoru z lastniki, da na stroške občanov odstrani »grdega račka«.


_______________________________________________________________________
Domžalski bazen 2020
Si sploh lahko predstavljate, kakšen bazen bi v Domžalah imeli, če bi otroci imeli volilno pravico. Zagotovo bi pa bil odprt.
Verjetno se sprašujete, zakaj je v Domžalah bazen zaprt, medtem, ko v sosednji občini Kamnik otroci veselo čofotajo. Se je res v Domžalah, mestu (ne)zadovoljnih ljudi, čas ustavil? Za drugo leto pa študija (priljubljena dejavnost župana za naš denar) kaže, da bo bazen potreben nujnih popravil.
.

_______________________________________________________________________

Ta podoba zanemarjene zelenice v centru Domžal traja že leta in leta, na kar smo že večkrat opozarjali.
Za pregledovanje, redno vzdrževanje prometnih površin, vzdrževanje bankin, vzdrževanje odvodnjavanja, vzdrževanje brežin, vzdrževanje vertikalne signalizacije in opreme, vzdrževanje cestnih naprav in objektov, zagotavljanje preglednosti, čiščenje cest, hodnikov za pešce in prometnih površin, za intervencijske ukrepe in zimsko službo na podlagi Pogodbe o opravljanju gospodarske javne službe »urejanje in vzdrževanje občinskih cest« na območju Občine Domžale skrbi ljubljansko podjetje KPL, družba za gradnjo in vzdrževanje cest, zelenih površin ter inženiring d.o.o. 1.818.502,35 EUR je bil strošek teh del v letu 2018 in 1.186.547,90 EUR v letu 2019.
.

________________________________________________________________________
Parkirišče pri tržnici
Dandanes je ljubezen do jeklenih konjičkov tako močna, da organizatorji niti ne pomislijo na to, da bi kako drugače poskrbeli za ozadje nastopajočih kulturnikov. Bo tako tudi v bodoče, ko nam politika obljublja začasno parkirišče za naslednjih 10 let.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here