Redni letni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik

0
1593

Včeraj, 4.9. popoldan je v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik potekal 138. redni letni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik, ki ste ga je v imenu Občine Kamnik udeležil podžupan Bogdan Pogačar.  

Zbrane člane in članice sta nagovorila predsednik društva Jože Oblak in poveljnik Janez Vavpetič, ki sta v nadaljevanju vodenje občnega zbora predala delovnemu predsedniku Vidu Osolniku. Članice in članice, zadolženi za posamezna področja v društvu, so podali izčrpna poročila, v katerih je bilo predstavljeno opravljeno delo, realizirane aktivnosti in naloge, ki so bile po sprejetem programu dela za leto 2019 tudi v celoti realizirane.

Ob samem občnem zboru je podžupan Bogdan Pogačar dejal: »Biti gasilec ni samo prostovoljstvo, ni hobi in ni poklic. To je način življenja, ki ga vi dobro poznate in skrbite za to, da naše občanke in občani lahko spijo mirno ter računajo na vas v nesrečah, poplavah, požarih, vetrolomih, žledolomih in podobno. Vedno ste na mestu. Iz danes predstavljenih poročil je vidna vaša odgovornost, vašo aktivno delo z mladimi in sodelovanje z različnimi institucijami. Upam, da vam novo vozilo, ki ste ga lani prevzeli ob 150-letnici organiziranega gasilstva v Sloveniji, dobro služi še naprej, v naslednjem letu pa upam, da bomo ob tej priložnosti odprli tudi štabno sobo, ki bo za vas in za Civilno zaščito Občine Kamnik, s katero dobro sodelujete, velika pridobitev. Dobro ste se izkazali tudi v nepredvideni situaciji, ko nas je presenetil COVID-19, saj smo dobro sodelovali tako z vašim društvom kot tudi z ostalimi društvi. Hvala, ker skrbite za naše občane in hvala, ker ste. Še naprej vam želim uspešno delo.«

Društvo je tudi letos, tako kot že tradicionalno, izdalo letni bilten, ki vsebuje pregled opravljenih nalog na organizacijskem in operativnem področju za leto 2019. Članice in člani pa so danes  potrdili nov Statut PGD Kamnik, Pravilnik o disciplinskem postopku PGD Kamnik in Pravilnik o finančno materialnem poslovanju PGD Kamnik.

Podeljena so bila gasilska priznanja in odlikovanja.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here