Začetek priprav na spomladanski del sezone

0
2691

Nogometaši Domžal so začeli s pripravami na spomladanski del sezone. Varovanci Simona Rožmana so se najprej zbrali na uvodnem sestanku, kjer jim je strokovno vodstvo predstavilo program dela v prihodnjih šestih tednih, nakar je sledil prvi trening v novem koledarskem letu. Rumeni so trenirali na pomožnem igrišču z umetno travo, kjer bodo opravili tudi večino treningov v prvem ciklusu priprav.

Lepo je spet biti v družbi soigralcev. Trenersko vodstvo nam je na jutranjem sestanku predstavilo program dela, nato pa smo že odšli na igrišče. Vsi smo že komaj čakali prvi trening, ki je minil ob zelo visoki delovni vnemi. Uvodne aktivnosti bodo zelo pomembne, saj bodo namenjene pridobivanju bazične pripravljenosti, postopoma pa bo sledilo tudi uigravanje nekaterih taktičnih zamisli. Pred nami je naporno obdobje, a se ga nogometaši že veselimo,“ je po prvi skupni dejavnosti v tem letu dejal nogometaš domžalskega moštva Matija Širok, ki ga skupaj s soigralci v tem tednu čakajo še trije treningi. Slednji bodo namenjeni predvsem pridobivanju bazične pripravljenosti, ki bo zelo pomembna za prihajajoče izzive v tem letu. Domžalčani bodo že v naslednjem tednu odigrali prvo pripravljalno tekmo – v Domžalah jim bo v sredo nasproti stala zasedba ljubljanskega drugoligaša Ilirije, ki bo po mnenju 26-letnega branilca dobrodošel test ob začetku pripravljalnega obdobja: “Le z igranjem tekem lahko pridemo v pravo formo, ki si jo želimo imeti ob začetku spomladanskega dela. Dejstvo je tudi, da se s temi obračuni prekine monotonost napornih treningov, ob tem pa lahko strokovno vodstvo že začne s preizkušanjem igralnih različic.

V prihodnjih šestih tednih bodo domžalski nogometaši odigrali deset pripravljalnih tekem. Namen napornega in zgoščenega ritma v tem obdobju je čim boljša priprava na ligaške izzive, na katerih si bodo rumeni skušali priigrati poletne evropske preizkušnje, poudarja domžalski trener Simon Rožman: “Veselimo se vrnitve v ritem treningov. Smo polni energije, želje in odločnosti, da pripravimo dobro osnovo za prihodnjih dvanajst mesecev. V tem premoru smo naredili izčrpne analize narejenega v minulem letu, s čimer smo dobili določena izhodišča, ki bodo vodilo našega dela. Cilj v tej sezoni je uvrstitev na eno izmed mest, ki poleti prinašajo uvrstitev v Evropo in s to mislijo so zastavljene tudi naše priprave. Z videnim na današnjem treningu sem zelo zadovoljen,“ je uvodoma dejal 34-letni trenerski strokovnjak.

Glavni del priprav bodo rumeni opravili v Domžalah in Lukovici, dvakrat pa se bodo odpravili tudi v Umag. Prvič bodo v hrvaški Istri trenirali med 22. in 26. januarjem, drugič med 5. in 10. februarjem. Pred moštvom je torej naporen program priprav, poudarja Rožman: “Želimo si biti še boljši, želimo še več. Intenzivnost bomo načrtno dvignili za trideset odstotkov in prepričan sem, da bodo s tem nogometaši še bolj napredovali. Veseli dejstvo, da so fantje zelo korektno izpolnili zastavljene individualne programe, pred njimi pa je sedaj obdobje napornega dela, ki bo ključno za nadaljevanje sezone.“

Na današnjem treningu je vadilo 32 nogometašev. Matija Rom in Nermin Hodžić sta bila odsotna zaradi bolezni, Shamar Nicholson bo zaradi vremenske ujeme v Združenih državah Amerike in posledično težav z letalskimi linijami v Domžale prišel jutri, Senijad Ibričić pa se bo treningom pridružil v ponedeljek. S članskim moštvom je treniralo tudi šest nogometašev mladinskega moštva – Adam Gnezda Čerin, Luka Guček, Anis Jašaragić, Dario Kolobarić, Denis Tubić in Blaž Urh.

Domžalskega dresa v prihodnje ne bodo več nosili Alen Ožbolt, ki odhaja k avstrijskemu drugoligašu Hartbergu, ter Alexandre Kombi in Dominik Ivkić. Prestop 21-letnega Ožbolta, ki je v tej sezoni odigral dvanajst tekem in dosegel dva zadetka, je bil sklenjen predvsem na željo mladega napadalca. S predstavniki avstrijskega drugoligaša so bile danes dopoldne dogovorjene še zadnje podrobnosti in član mlade slovenske reprezentance je tako že postal član novega kluba. Z branilcema Alexandrejem Kombijem in Dominikom Ivkićem sta bila doseženi sporazumni prekinitvi njunih pogodb. Vsem trem nogometašem se iskreno zahvaljujemo za njihov doprinos k rezultatom našega moštva, na nadaljnji poti pa jim želimo obilo sreče in športnih uspehov.

https://www.nkdomzale.si/index.php/aktualno/arhiv-novic-nk-domzale/3525-zaceli-s-pripravami-na-spomladanski-del-sezone

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sead Rosić in Alen Obrez

Oglasno sporočilo