Za zaključek na Kopah 5 zmag

0
769

Kope so v nedeljo gostile zadnjo dirko slovenskega pokala SloXcup za gorske kolesarje v krosu. Člani Calcit Bike Teama so se v hladnem in meglenem vremenu dobro znašli, prikolesarili so do petih zmag, zanje so zaslužni Žan Šekoranja, Maks Majnik, Gašper Štajnar, Maruša Knap in Uroš Mikelj.

Šekoranja je v slavil v kategoriji do 9 let, v isti starostni kategoriji je bila tretja Anamarija Kosec. V konkurenci do 11 let sta bila prva Majnik in Tajda Šoštarko, tretji je bil Jakob Krapež. Med dečki do 13 let se je zmage veselil Štajnar, tretji je bil Matej Osolin, med deklicami do 13 let je bila tretja Maruša Tereza Šerkezi. V U15 je na tretjem mestu končal Ambrož Vovk.

Med ženskami elite/23 se je prvega mesta razveselila Maruša Knap, a je bila na žalost tudi edina na startu. V moški elitni dirki je moral najboljša Slovenec Rok Naglič premoč priznati Gregorju Dimicu, ločila ju je minuta in 12 sekund. Gregor Krajnc je končal na petem mestu, Peter Zupančič na sedmem.

Med mladinci do 19 let sta na drugem oziroma tretjem mestu končala Blaž Žle in Matic Kranjec Žagar. Med veterani 1 je bil najhitrejši Uroš Mikelj, med veterani 3 pa je bil tretji Janez Vovk.

»Proga mi je všeč, jo poznam. Je zanimiva, sicer z veliko klanca. Malo je bila spolzka, flow pa ima veliko peska, zato ni bil spolzek. Mi pa vedno bolj odgovarjajo vzponi, le malo so me pekla pljuča zaradi višine,« je povedala Knapova.

»Zjutraj je kazalo celo na sneg, mene pa rado zebe, je pa bilo pred štartom kar odlično. Začeli smo z uvodnim krogom, Tancik je peljal po svoje, sledil mu je Budin, ki pa je nekoliko popuščal. Peljal sem za Budinom, odšel v prvem krogu naprej, peljal lahkotno in prišel do prve zmage v letošnji sezoni na dirki slovenskega pokala. Proga je bila za zadnjo dirko odlična, precej klasična XC proga, le na koreninah ponekod malo mastna,« je razložil Mikelj.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo