Kronika policijske postaje Domžale (od 25.7. do 31.7.2022)

0
899

25. 7. 2022
TATVINA ARTIKLOV

Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz trgovine izvršil tatvino 14 športnih majic znamke Jack~Jones, ter s tem podjetje oškodoval za 209,86 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 7. 2022
TATVINA ELEKTRIČNEGA KOLESA

Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz dvorišča hiše izvršil tatvino zaklenjenega, električnega, moškega, gorskega kolesa znamke Haibike, tip SDURO Hardnine 2.5 i500wh in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 1.800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 7. 2022
TATVINA KOLESA

Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz dvorišča hiše izvršil tatvino odklenjenega, moškega, gorskega kolesa znamke Ducati, tip MTB 330SX in z
opisanim lastnika oškodoval za okoli 460 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 7. 2022 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec izpred trgovine izvršil tatvino moškega, gorskega, kolesa znamke Flash, tip X-FACT II in s tem lastnika oškodoval za okoli 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 7. 2022
TATVINA KOLESA S POMOŽNIM MOTORJEM

Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa s pomožnim motorjem. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz dvorišča stanovanjskega bloka izvršil tatvino kolesa s pomožnim motorjem znamke YIYNG YY50QT-6 in s tem lastnika oškodoval za okoli 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 7. 2022
ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENU ZPRCP IN

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je bilo v postopku ugotovljeno še, da voznik osebni avtomobil vozi pod vplivom alkohola. Zaradi opisanega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno
sodišče.

29. 7. 2022
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

30. 7. 2022
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA

Policisti smo bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču avto ceste. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do parkiranega tovornega vozila, ter iz odklenjenega rezervoarja le tega odtujil za okoli 595 EUR dizelskega goriva in z opisanim oškodoval tuje podjetje. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 7. 2022
INTERVENCIJA V GOSTINSKEM LOKALU IN PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1

Policisti so bili obveščeni, da v gostinskem lokalu vinjeni gost nadleguje ostale goste. Na kraju so policisti ugotovili, da je močno vinjeni gost kljub opozorilu zaposlenih nadlegoval goste in se do njih nedostojno vedel. V postopku s policisti se močno vinjeni gost kljub opozorilom in zakonitim ukazom ni umiril in je želel oditi nazaj v gostinski lokal, zaradi česar so mu policisti na podlagi 109/II ZP-1 odvzeli prostost in zoper njega
odredili pridržanje. Zaradi kršitev določil ZJRM-1 so policisti močno
vinjenemu občanu izdali plačilni nalog.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd.), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd.)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na
brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here