Rok Naglič peti na Rogli

0
3006

V nedeljo so se gorski kolesarji v olimpijskem krosu merili na Rogli, tam je bila mednarodna dirka druge kategorije (UCI C.2), ki je hkrati štela tudi za točke slovenskega pokala. Manjkali seveda niso kamniški tekmovalci, ki so barve Calcit Bike Teama znova odlično zastopali. V članskih kategoriji je Rok Naglič prikolesaril do petega mesta, Tina Perše pa je bila tretja.

Rus Anton Sincov je imel na koncu, tudi po zaslugi smole in predrte zračnice Avstrijca Alexandra Gehbauerja, večino dirke vodilnega, 42 sekund prednosti pred Gehbauerjem. Tretji Madžar Andras Parti je zaostal dve minuti in eno sekundo. Četrti je bil Felix Ritzinger z zaostankom 3:55 minute, peti pa je bil Rok Naglič, ki je zaostal 5:41 minute. Dve minuti kasneje je skozi cilj prišel Boštjan Hribovšek. Gregor Krajnc je prvem krogu zlomil sedež, izgubil veliko časa, na koncu pa osvojil 12. mesto, tik za njim je končal Peter Zupančič. Luka Tavčar ni prišel do cilja.

»Konkurenca je bila močna, še močnejša kot na dirki v Samoborju, tako da res nisem pričakoval petega mesta. Ko sem zaslutil priložnost, da se lahko uvrstim tako visoko sem dal vse od sebe, tako kot na vsaki dirki. Dirka je bila odlična in sem zelo vesel, da znova dirkamo na Rogli. S tem sem si pridobil še nekaj pik in malce boljše štartno mesto za svetovno prvenstvo na Češkem,« je tako kot za organizatorje Unior Tools Team povedal Naglič in še dodal: »Upal sem na dober start, ker me to letos zafrkava in se trudim popravljati. Potem pa glavo dol in gasa.«

kolesarstvo_calcit_rogla2
Jana Belomojna je bila na koncu za 43 sekund močnejša od Tanje Žakelj, tretje mesto je osvojila Tina Perše, njen zaostanek je znašal dobrih 12 minut, za njo so končale še tri tekmovalke.

»Ta teden sem čutila malo utrujenosti od dirkaškega vikenda v Kočevju. Proga na Rogli je bila fizično zahtevna. Ves čas sem vozila na tretjem mestu, prvi dve Jana in Tanja sta bili veliko pred mano in sta imeli svojo dirko. Z uvrstitvijo sem zadovoljna, z vožnjo pa ne najbolj,« je razložila Peršetova.
.
kolesarstvo_calcit_rogla

Še bolj številčni so bili calcitovci v mlajših kategorijah, kjer so na zmagovalnem odru stali Tajda Šoštarko, ki je bila najboljša v kategoriji U7, v U9 je bila Ana Inkret tretja, v isti starostni kategoriji med dečki je bil Jaka Tominšek hitrejši od Maksa Majnika. Žan Lopatič je bil tretji med dečki do 11 let, Hana Kranjec Žagar druga med deklicami do 13 let, Jaka Starman tretji v kategoriji U15.

Med mladinkami je Nika Dečman prikolesarila do drugega mesta.

Med veterani 1 je bil najhitrejši Uroš Mikelj, Aljoša Martinjaš je bil tretji med veterani 2, Bojan Kemperl drugi med veterani 3, med veterankami pa je zmagala Mira Kranjec Žagar.

PR Calcit Bike Team

Oglasno sporočilo