Slavnostna seja občinskega sveta Občine Mengeš; 29. maj – Trdinov dan

0
3522

V počastitev tega dne, ko Občina Mengeš praznuje občinski praznik je bila osrednja prireditev v soboto 28. maja 2016 v Kulturnem domu v Mengšu.

trdinov_dan (4)
Po slavnostnem govoru župana Franca Jeriča so bila podeljena priznanja Občine Mengeš. Letos je zlato priznanje Občine Mengeš prejel Slavko Pišek za dolgoletno delo na kulturnem področju. Srebrni priznanji sta prejela Franc Kompare za delovanje na glasbenem področju in Edo Reven za delo pri Folklorni skupini Mengeš. Prejemniki bronastih priznanj Občine Mengeš pa so v letošnjem letu Matjaž Anžlovar za aktivno delo v Športnem društvu Loka pri Mengšu, Andrej Brojan za prizadevno delo na gasilskem področju in Smučarsko skakalnem klubu za 20 letno uspešno delovanje. Župan je podelil priznanja znak Občine Mengeš študentki Maši Grošelj, za prejem Severjeve nagrade, Mihi Požar za promocijo društev in Herbertu Kotniku za dosežke v kolesarstvu.

trdinov_dan (2)

Podeljena je bila tudi Trdinova nagrada, ki jo je prejela Sanja Behrič, diplomantka Biotehniške fakultete v Ljubljani, in sicer za njeno diplomsko delo »Raznolikost pravih sluzavk v okolici Mengša«.

trdinov_dan (3)Podelitev priznanj je popestril violinski nastop mladih virtuozov Gala Juvana in Marjetke Banko ob klavirski spremljavi Mirana Juvana. Po zaključku slavnostnega dela seje, pa je sledil navdušujoč koncert Mengeške godbe, ki je za rock izvedbo koncerta požela ovacije občinstva.

Vir: Občina Mengeš

Oglasno sporočilo