Kronika policijske postaje Domžale (od 7.9. do 13.9.2020)

0
1274

7. 9. 2020
TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA

Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini  goriva iz rezervoarja tovornega vozila  na  počivališču  AC. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz rezervoarja   parkiranega   tovornega   vozila   odtujil  cca.  450  litrov dieselskega  goriva  in  s  tem  tuje  podjetje oškodoval za okoli 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 9. 2020
VLOM V DELAVNICO

Policisti so bili obveščeni o vlomu v delavnico. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, odtrgal ključavnico obešeno na vhodnih vratih delavnici in si tako omogočil vstop vanjo. Iz notranjosti je  storilec  odtujil orodje, moško kolo, žensko električno kolo in pištolo za  vijačenje koles tovornih vozil. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval  za  okoli  6.000  EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z
zbiranjem obvestil.

8. 9. 2020
VLOM V TOVORNO VOZILO

Policisti  smo  bili  obveščeni o vlomu v tovorno vozilo in tatvini orodja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem in na vzvod odprl zadnja vrata tovornega vozila – kombija  ter iz  notranjosti, odtujil več kosov delovnega – električnega orodja. Materialna škoda znaša okoli 800 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 9. 2020
VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL

Policisti  smo bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil in tatvini orodja. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani storilec s primernim orodjem razbil steklo  na  okni  vozila   ter  iz   notranjosti,  odtujil  kovček z ročnim orodjem.  Materialna  škoda  znaša  okoli  250  EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8.9. 2020
ZATAJITEV DENARJA

Policisti  so  bili  obveščeni  o  zatajitvi  denarja  na bančnem avtomatu. Ugotovljeno  je  bilo, da je oškodovanec na bančnem avtomatu dvignil denar, katerega pa je po dvigu pozabil v reži bankomata in odšel s kraja. Ko se je oškodovanec  nato  vrnil  nazaj  do  bankomata,  v reži bankomata njegovega denarja  ni  bilo.  Z  opisanim  dejanjem  je  neznani storilec oškodovanca oškodoval  za  50  EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

 9.9. 2020
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti  so  imeli  v  postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega  vozil pod vplivom prepovedanih substanc. Vozniku so policisti začasno odvzeli  njegovo  vozniško  dovoljenje  katerega  bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče

12.9. 2020
POŠKODOVANJE STEKLA NA OBJEKTU IN OSEBNEM AVTOMOBILU

Policisti smo bili obveščeni o poškodovanju stekla na objektu in parkiranem osebnem  avtomobilu.  Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec s kamnom poškodoval  steklo  na  vratih  objekta  in  steklo  na  prtljažnih  vratih parkiranega   osebnega  vozila.  Materialna  škoda  znaša  okoli  300  EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

12.9. 2020
TATVINA GORIVA NA OMW

Policisti  smo bili obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu OMV na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na bencinskem servisu OMV natočil  gorivo  v  rezervoar  osebnega  vozila  z  nameščenimi  odtujenimi registrskimi  tablicami  in  s  kraja  odpeljal  ne  da  bi  gorivo plačal. Materialna  škoda  znaša  50  EUR.  Policisti  v  zvezi  tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12.9. 2020
TATVINA KOSILNICE

Policisti smo bili obveščeni o tatvini kosilnice iz vrtne lope. Ugotovljeno je  bilo,  da  je  neznani storilec neovirano pristopil do odklenjene vrtne lope  ter  iz  nje  odtujil  bencinsko kosilnico znamke Gardol.  Materialna škoda  znaša  200  EUR.  Policisti  v  zvezi  tega  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12.9. 2020
POSKUS VLOMA V HIŠO

Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu v hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec s primernim orodjem, na vzvod, vlomil skozi okno shrambe, vstopil  v  notranjost pri tem pa sprožil zvočni alarm zaradi česar je nato kraj  zapustil . Materialna škoda znaša za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil

13.9. 2020
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti  so  bili  obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani  voznik  z  neznanim  vozilom  okoli 3.30 ure zaradi neprilagojene  hitrosti  trčil  v  znak  za naselje “HOMEC”, km kamen ter v “živo  mejo”  ograjene  stanovanjske  hiše  ter  s  kraja  odpeljal. Skupna materialna  škoda  znaša cca. 600 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil ter zoper povzročitelja ustrezno ukrepajo.

OPOZORILO-ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2020/2021
Novo  šolsko  leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število  otrok.  Zagotavljanje  varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi  ena  ključnih  nalog  policije.  V  skladu  z usmeritvami na področju zagotavljanja  varnosti  cestnega  prometa  bomo  policisti  tudi  letos ob začetku  šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob  šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa.
Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti,  še  toliko  večja,  saj  predvsem  prvošolčki  še  ne  poznajo  vseh nevarnosti,  s  katerimi  se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu.  Prav  tako  velja  omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob  tem  nagovarjamo  starše,  da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno  vlogo  pri  učenju  in  ozaveščanju  o  obnašanju v prometu vašega otroka,  ostale  voznike  v  cestnem  prometu  pa  posebej  opozarjamo,  da prilagodite  hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na  šolskih  poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem  prometu,  saj  lahko  le  skupaj  naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

OPOZORILO – AKTIVNOSTI PROTI KAJENJU V VOZILU
Voznike  opozarjamo,  da  bo  policija vzporedno z izvajanjem aktivnosti ob začetku šolskega leta, ob kontroli in nadzoru cestnega prometa pozorna tudi na  kršitve  kajenja  v  vozilih  ob  prisotnosti mladoletnih oseb. Zakon o omejevanju  uporabe  tobačnih  izdelkov in povezanih izdelkov določa, da je prepovedano  kajenje oziroma uporaba tobaka, tobačnih izdelkov in povezanih izdelkov  (povezani  izdelki  so elektronske cigarete, elektronske cigarete brez  nikotina, zeliščni izdelki za kajenje in novi tobačni izdelki), razen
tobaka  za  žvečenje  in  tobaka  za njuhanje, v vseh vozilih v navzočnosti oseb,  mlajših  od 18 let. Z globo 250 eurov se kaznuje posameznik, če kadi oziroma  uporablja  tobak,  tobačne  izdelke  in  povezane  izdelke, v vseh vozilih v navzočnosti oseb, mlajših od 18 let.

OPOZORILO – COVID 19
Policisti  policijske  postaje  Domžale  pozivamo  vse občane k upoštevanju Odloka  o  začasni  splošni  prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih  in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih  dneh)  ter  upoštevanju  vseh  navodil,  ki  so  podani  s  strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav  tako  vse  občane  obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si ) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev   epidemije   bolezni   covid-19,  ki  se  nanašajo  na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo