Naj živi državni praznik DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA!

0
1530

Zgroženi opažamo,  da so nam  ob rekreacijski poti ob Bistrici  navozili skale tik ob poti, po kateri dnevno teče, kolesari, se sprehaja množica športnikov in rekreativcev. Dnevni uporabniki te rekreacijske poti srečujemo starejše sprehajalce, matere z vozički in majhnimi otroki, kolesarje, to je tudi šolska pot za učence iz Škrjančevega in na žalost tudi za divjake z motorji. Ne predstavljamo si, da se kolesar na tem delu prevrne, ali da majhen otrok pleza po skalah in se ponesreči.

Na tem delu je ob tekaških prireditvah kontrolna točka in mnogokrat tudi obračališče športnikov.

Seveda smo zaprepadeni tudi ob dejstvu, da je bila moteča tudi lipa, ki nas ob svojem cvetenju razveseljuje s svojimi vonjavami. Poseg in odstranitev vej je opravljen na neprimeren način.

Skratka.   Obiskovalci dnevno opazujemo lastnike hiš ob tej poti, kako skrbno urejajo zelenice in okrasno grmičevje in menimo, da bo košnja ob skalah skoraj nemogoča.

ZAHTEVAMO, da skale odstranite in poskrbite za prejšnje stanje. Seveda smo pred nekaj dnevi opazili gospo srednjih let, svetlih las, ki ne prebiva v naselju,  vendar se je čutila poklicano, da poskrbi za red s šoferjem parkiranega avtomobila.  Mimogrede, avto je bil parkiran tako, da ni nikogar motil. Ker v tem delu naselja ni urejenega javnega parkirišča,  težko razumemo, da obiskovalci ne smejo na tem mestu začasno pustiti avtomobila. Le nekaj dni za tem so na omenjeno mesto pripeljali skale.

Gospe predlagamo, da se rekreira še po desni strani Bistrice, kjer iz Ježa pri Ježu dnevno odlagajo konjski gnoj tik ob sprehajalni poti.  Očitno moti samo nas sprehajalce, ki ob slabem vremenu vonjamo smrad, ob dežju pa se gnojnica izliva v reko. Bistrica je reka prve kategorije in čudimo se ribičem, da ne ukrepajo ali pač? Tudi cev, s katero črpajo vodo iz reke nas čudi, kajti vsak od nas mora vsako porabljeno kapljo vode plačati.

Vsi, ki nam je mar in imamo radi šport in rekreacijo!

Oglasno sporočilo