Odlični nastopi tekačev KGT Papež

0
1041

Tretja izvedba Novomeškega polmaratona (21 km) je prinesla novo državno prvakinjo Nejo Kršinar, ki je dosegla tudi rekord proge s časom 1:16:57.

Če bi tekla na maratonski razdalji in zmagala, bi to pomenilo, da ji je letos uspel cestno-tekaški hat-trick – naslov državne prvakinje na vseh treh cestnih razdaljah, a Kršinarjevi je glavni cilj čim boljši rezultat na maratonu v Valenciji za  nastop na Olimpijskih igrah drugo leto v Tokiu.

Bečan Timotej

Drugo  mesto Mojce Koligar in 5. mesto Timoteja Bečana sta odlična slovenska dosežka na mednarodni tekmi Vertikal Nasego v Italiji. Bečan je s časom 37:01 za zmagovalcem zaostal 1:37 minute. Mojca Koligar (44:14) je morala priznati premoč nekdanji svetovni prvakinji in trikratni svetovni podprvakinji Valentini Belotti.

Najlepši in najtežji mali maraton (21 km) je potekal  v hribih nad Škofjo Loko. Absolutni zmagovalec med moškimi je bil Miran Cvet s časom 1:43:17, Urban Žitnik je bil deveti. Absolutno druga je bila Tina Klinar (2:09:21), četrta Jasmina Jelovšek, deseta Urša Trobec.

Čestitamo!

Mira Papež

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here