Sikošek po tekmi s Celjem

0
991

84. prvenstveni dvoboj med Domžalčani in Celjani se je zaključil z minimalno zmago aktualnih prvakov, ki so edini zadetek na tekmi dosegli v 56. minuti. Pri domačih je bil najbližje veselju Zeni Husmani. Slednji je v 40. minuti zatresel okvir gostujočih vrat. Pred začetkom samega srečanja sta monografijo za 100 ligaških nastopov ob 100 letnici rumene družine prejela Matej Podlogar in Senijad Ibričić.

”Težko je po takšni tekmi, ko igraš bolje od nasprotnika, točk pa vseeno ne osvojiš. Potrebno bo narediti dobro analizo in storjene napake v prihodnje hitro odpraviti. Niza pozitivnih rezultatov nikakor ne uspemo sestaviti. Kljub temu, da imamo igro, nadzor nad potekom srečanja in si obenem ustvarjamo priložnosti, smo za napako vselej kaznovani. To se ponavlja skozi celotno prvenstvo. Z izjemo tekme v Kopru, kjer je bil nasprotnik zares boljši, smo na ostalih srečanjih bili neuspešni po lastni krivdi,” je po zadnji tekmi 12. kola Prve lige Telekom Slovenije povedal vidno razočarani Gregor Sikošek, ki skupaj s soigralci časa za obžalovanje ne bo imel.

Pred domžalskimi nogometaši je namreč zahteven teden. Že v sredo je na sporedu gostovanje pri NK Tabor Sežana, v nedeljo pa v Domžale prihaja ljubljanska Olimpija: ”Najprej sledi analiza tekme. Videti moramo, kaj smo počeli narobe in kje bi lahko iztržili kaj več. Zatresli smo okvir vrat, prišli v obetavne položaje na polovici nasprotnika, vendar brez pravega zaključka. Napake bo potrebno čim hitreje odpraviti in dvoboj s Celjem pozabiti, saj si tekme vse do konca leta sledijo zelo hitro. Prvenstvo je še dolgo. Ne smemo razmišljati o tem, da si ne smemo več privoščiti napak, ampak dobro igro nadgraditi s točkami, ki jih moramo vknjižiti že v sredo, ko odhajamo v Sežano.”

Državno prvenstvo bo v letošnjem koledarskem letu trajalo do 19. decembra. Vse do takrat bodo rumeni bojevniki odigrali kar osem tekem: ”Ritem bo za vse igralce zelo naporen, saj bomo tekmovalno aktivni dvakrat tedensko. Težko bo, toda premoremo širok kader in s pravo mero rotacije v moštvu mislim, da bomo vsi skupaj prišli do izraza. Ker vstopamo v zimsko obdobje, igrišča postajajo vse trša in mraz zagotovo malce vpliva na potek tekme, vendar v primeru, da ne bo prišlo do večjih ohladitev, igranje tekem vendarle ne bo tako zahtevno,” je sklenil 26-letni bočni branilec.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here